FETÖ firarisiydi! Cevheri Güven'in Almanya'dan iadesi istendi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu firari Cevheri Güven'in iade edilmesi adına Adalet Bakanlığı, Almanya'ya dosya gönderdi.

GÜNDEM 12.10.2022, 17:40 13.10.2022, 17:30
FETÖ firarisiydi! Cevheri Güven'in Almanya'dan iadesi istendi

Fethullahçı Terör Örgütü mensubu olması ile ilgili adına dava açılmış olan Güven'in, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin oluşturduğu talepname kapsamında Almanya'dan iadesi istendi. Adalet Bakanlığı tarafından iade dosyası, Dışişleri Bakanlığı üzerinden Almanya'ya yollandı.

Cevheri Güven kimdir?

1977 senesinde Erzurum'da hayata gözlerini açan Cevheri Güven, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu.

Daha önce faaliyetlerine devam eden ancak FETÖ bağlantısı sebebiyle kapatılan Nokta dergisinde genel yayın yönetmenliği görevinde bulunan Güven’in 3 Kasım 2015 senesinde "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik etmek" suçlaması ile tutuklanmasına karar verilmişti. 29 Aralık 2015 yılında ise adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilen Cevheri Güven adına yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Daha sonra Güven, kaçak yollarla Türkiye’den çıkmış ve Almanya’ya yerleşmişti.

Yorumlar (0)