Fahrettin Altun'dan sosyal medya eleştirisi: Dijital kitle imha silahı...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyada yayılan yalan haberlere ilişkin dijital kitle imha silahı benzetmesi yaptı.

GÜNDEM 09.10.2021, 13:13 10.10.2021, 15:04
Fahrettin Altun'dan sosyal medya eleştirisi: Dijital kitle imha silahı...

Her biri yetenekleriyle ön plana çıkan genç meslektaşları ile aynı ortamda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Altun; TRT’nin gelenekselleşen yarışmasının gençler için yeni kapılar açacağını inandığını söyledi.  Bu etkinliğe ayrı bir önem verdiğini ve gençlerin teorik bilgileriyle pratik bilgilerini uygulayabilmeleri için yapılan çalışmaları da teşvik ettiğini sözlerine ekledi.

İletişimin tali değil asli bir alan olduğunu ifade eden Altun, ülkelerin kullandığı iletişim stratejilerini artık ‘grand strateji’ ve yürüttükleri ulusal yol haritalarının en önemli parçalarından biri olarak gördüklerini söyledi.

“Hakikat kalesi en büyük sigortamız”

“Dünyaya bu yeni dönemde iletişimin ‘hayra vesile, şerre engel’ olması için beraber çalışma çağrısı yapıyoruz” diyen Altun, bu yolda karşılaşılabilecek tuzaklara karşı da uyanık olunması gerektiğini; bu tuzakların en tehlikelisinin hakikatin önemsizleşerek normal olarak sunulması olduğunu ifade etti.

Fahrettin Altun yaptığı konuşmada; “İletişim kanallarını karalamalar, iftira ve yalanlardan korumak hepimizin görevidir. Bu tarz eylemlerin ekonomileri istikrarsızlığa sürükleyen, fay hatlarını harekete geçiren, güven bunalımı olmasına neden olacak olayları birçok ülke son yıllarda yaşadı. Bu dalgaya karşı elimizdeki en büyük silah hakikattir. Hakikat kalesi bizim algı oyunlarına ve medyanın operasyonlarına karşı en önemli sigortamızdır” diyerek hakikati önemsizleştirmek isteyen kişiler için bir mücadeleye giriştiklerini de belirtti.

Yalan haber ve sahte içeriklerin bir çeşit ‘dijital kitle imha silahı’ olduğunu vurgulayan Altun, bununla ancak koordineli ve örgütlü bir şekilde mücadele edebileceklerini söyledi.

Çöken sosyal medya platformlarını da eleştirdi

Bu hafta içerisinde dünyanın genelini etkileyen ve facebook, instagram ve  whatsapp’ın aynı anda çökmesiyle yaşananları değerlendiren Altun; “Uluslararası sosyal medya şirketinin acizliğini ve kullanıcılarının kişisel verilerini nasıl koruyamadıklarını hepimiz gördük. Bu tek olay bile yerli ve milli iletişim altyapısının ne kadar gerekli olduğunu bize göstermiştir. Bu medya platformlarına en büyük panzehir sorumlu ve temkinli tavırlar olacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.  

Yorumlar (0)