Türkiye dijital vergi dairesi kurulacak

TBMM Genel Kurulunda konuşulacak kanun teklifinin kapsamında vergi dairelerinin dijitalleştirilmesi konusu da gündeme geldi. 

EKONOMİ 09.10.2021, 13:20 10.10.2021, 17:09
Türkiye dijital vergi dairesi kurulacak

Bu hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülecek Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile birlikte yeni düzenlemeler hayata geçecek.

Dijital Vergi Dairesi kurulacak

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren vergi düzenlemesi çerçevesinde bütün mükelleflere hizmet sunacak ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasına imkan tanıyacak Türkiye Dijital Vergi Dairesi kurulacak.

Ekonomik reformlar içinde, başta Türkiye Dijital Vergi Dairesi'nin hayata geçirilmesi olmak üzere vergi dairelerinin verdiği hizmetlerin elektronik ortamda verilebilmesi ve işlem süreçlerinin etkinleştirilmesi hedefleniyor.

Bakanlık yetkilendirilecek

Elektronik ortamda bir vergi dairesinin kurulması, vergi dairelerinin öteki vergi dairelerinin şubesi olarak belirlenmesi koşuluyla mükelleflere etkin ve hızlı hizmet verilebilmesi, vergi dairesi tarafından gerçekleştirilen işlemlerin elektronik ortamdaki vergi daireleri tarafından da yerine getirilmesini sağlayacak düzenlemeler ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yetki verilecek.

Yorumlar (0)