Facianın önüne geçildi

Diyarbakır'da zaman ayarlı EYP (el yapımı patlayıcı) ele geçirildi.

GÜNDEM 16.04.2020, 09:42
Facianın önüne geçildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kullanıldığı belirlenen sığınakta zaman ayarlı el yapımı patlayıcı (EYP) ile çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat bulundu.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ilçesi kırsalında önceki gün bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan istihbarata dayalı "Şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik Nokta Operasyonu" başarıyla noktalandı.

"Biji Amed" kod adlı H.K. isimli PKK'lı teröristin ölü, "Laşer Cem" kod adlı F.Ö. isimli PKK'lı teröristin sağ olarak ele geçirildiği operasyon kapsamında güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi taramasında dün bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kış üstlenmesi için kullanıldığı belirlenen sığınak kullanılamaz duruma getirildi.

Sığınakta, ele geçirilen plastik kova içerisine dijital saat kullanılarak hazırlanmış zaman ayarlı EYP (el yapımı patlayıcı), Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli şekilde yerinde imha edildi.

Jelikan bidonlar içerisinde sığınak ve araziye gizlenmiş 3 roketatar mühimmatı, 1680 küçük pil, 140 büyük pil, 4'lü pil bloku, 6'lı pil bloku, 2 küçük tüp, 15 metre elektrik kablosu, 100 kilogram gıda ile çok sayıda giyim, yaşam, tıbbi malzeme ve örgütsel döküman bulundu.

Teröristlere yardım ve yataklık eden 3 kişi yakalandı

Operasyonda PKK'lı teröristleri, ikamet ettikleri evlerinde barındıran H.O, D.O. ve T.O. isimli zanlılar yakalanarak haklarında "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)