EYT'lilerden Bülent Arınç tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç ve diğer kurul üyelerine yapılan zam tartışmaları devam ederken, EYT'lilerden konuyla ilgili bir açıklama geldi.

GÜNDEM 01.07.2019, 14:37
EYT'lilerden Bülent Arınç tepkisi

Devlete hizmet etmiş kişilerin bilgi ve birikimlerinden faydalabilmek için oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun (YİK) üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Yıldırım Akbulut'ın ilk toplantıda maaşlarını 13 bin liradan 18 bin liraya çıkardıkları iddia edildi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, yapılan zamma itiraz ettiklerine dair paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Bülent Arınç'ın katıldığı bir programda maaş zammına gelen eleştirilere ilişkin, "Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?" ifadelerine yer veren Özüpak, "Biz yapılan zama itiraz ettik. YİK üyesi Bülent beyin bize cevabı, fikrimizi söyledik diye edepsiz olduk." notunu düştü.

Yorumlar (0)