Eylem yapmak için gönderilen terörist yakalandı!

Malatya ve Bingöl'de emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, eylem için örgüt tarafından Türkiye'ye gönderildiği ileri sürülen Emrullah A.'nın da arasında yer aldığı 13 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 30.10.2019, 16:34
Eylem yapmak için gönderilen terörist yakalandı!

Alınan bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından terör örgütü DEAŞ'a yönelik çalışma başlatıldı. 

Malatya ve Bingöl'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu 13 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılardan Emrullah A.'nın 5 sene önce Suriye'ye giderek terör örgütü DEAŞ'a katıldığı ve örgüt tarafından eylem yapması amacıyla Türkiye'ye gönderildiği belirlendi.

Özel bir ekip tarafından korunuyordu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde örgütün hücre evi olarak kullandığı bir çiftlikte kalan zanlının, örgüt tarafından özel oluşturulan bir ekip tarafından korunduğu öğrenildi.

Örgüt içerisinde bomba yapımı ve silah kullanma eğitimi alan şüphelinin Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasının ardından İstanbul ve İzmir'e giderek bazı siyasi partilerin binalarına yönelik keşif yaptığı da tespit edildi. 

İstanbul ve İzmir'de siyasi partilerin binalarına yakın pansiyonlarda kaldığı ortaya çıkarılan şüphelinin, daha sonra Bingöl'e ailesinin yanına döndüğü belirlendi.

Sahte kimlik kullandıkları tespit edildi

Bu ilde gerçekleştirilen operasyonla yakalanan zanlının, bir süre sahte kimlik de kullandığı tespit edildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ifade edildi. 

Yorumlar (0)