Eski bakan ve milletvekili Ömer Cahit Kayra hayatını kaybetti

Eski bakan ve milletvekili Ömer Cahit Kayra, yaşamını yitirdi. Kayra, Bülent Ecevit'in başbakan olduğu dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev almıştı.

GÜNDEM 31.01.2021, 01:41 31.01.2021, 13:44
Eski bakan ve milletvekili Ömer Cahit Kayra hayatını kaybetti

Eski bakan ve milletvekili Ömer Cahit Kayra, yaşamını yitirdi. Kayra, Bülent Ecevit'in başbakan olduğu '37. Hükümet' döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev almıştı. 

Cahit Kayra, bir süre evvel yolda yürüdüğü esnada düşmesinin akabinde kalça kemiğini kırmış ve hastaneye yatırılmıştı.

Tedavi almakta olduğu hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulan Kayra, 104 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ömer Cahit Kayra kimdir?

Ömer Cahit Kayra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1938'de bitirdi. Gelirler Genel Müdürlüğü'nde müşavirlik ve Maliye Bakanlığı'nda müfettişlik gibi çok sayıda görev yaptı. Kayra ayrıca; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Okulu'nda öğretim görevlisi, Türkiye İş Bankası'nda yönetim kurulu mensubu, Tetkik Kurulu Başkanı, Avrupa İktisadi İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı Heyet Başkanı, Maliye Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığı, İsviçre Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Başkanı, Ticaret Bakanlığı'nda dış ticaret dairesi personeli, Türk Hava Yolları, PTT Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar Birliği'nde müşavir ve murakıbı olarak da görev aldı.

Bülent Ecevit hükümetinde bakanlık yaptı

1973 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili seçildi. Bülent Ecevit başbakanlığında kurulan '37. Hükümet' (26.01.1974 - 17.11.1974) döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Yorumlar (0)