Bir ülkede Covid-19 vergisi kararı!

Arjantin yönetimi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için gereksinim duyulan parayı, Arjantin'in en zengin tabakasından almaya karar verdi. Henüz isim verilmeyen, Covid-19 isminin de kullanılmadığı vergi "milyoner vergisi" olarak anılmaya başlandı. Yeni vergi Arjantin'in en zengin 12.000 insanını ilgilendiriyor.

DÜNYA 31.01.2021, 08:38 31.01.2021, 18:21
Bir ülkede Covid-19 vergisi kararı!

Yeni alınan karara göre, pandemiden etkilenen işyerlerine yardım ve tıbbi malzeme alımı için gerek duyulan para, Arjantin'in en zenginlerinden alınacak.

Vergi bir defaya mahsus olarak uygulanacak. Bu özel vergiye göre 2,3 milyon doların üzerinde serveti bulunanlar Arjantin içindeki varlıklarının %3'ünü, Arjantin dışındaki varlıklarının ise %5'ini devlete vermek zorunda olacak.

Arjantin hükümeti bu vergi sayesinde 3 milyar dolar para toplanacağını değerlendiriyor. Verginin bir bölümü de fakirlere yardım ve zor durumdaki ailelerin çocuklarının eğitim bursları için harcanacak.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in tavsiyesiyle uygulamaya konulacak vergiye muhalefet tepki gösteriyor. Muhalefete göre bu bir vergi türü değil, bir "gasp" türü.

Yorumlar (0)