Ermeni saldırısına Türkiye'den sert açıklama!

Ermenistan'ın Azerî sivil yerleşim birimlerine hain saldırısı sonrası, Türkiye'den sert açıklama geldi!

GÜNDEM 27.09.2020, 09:33 27.09.2020, 11:47
Ermeni saldırısına Türkiye'den sert açıklama!

Türkiye, Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine geniş çaplı saldırısından sonra sert bir kınamada bulundu ve Azerbaycan'a tam destek verileceğini duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan'ın sınır cephe hattında Azerbaycan'a karşı başlattığı ve sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı hain saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine saldırı düzenleyerek ateşkesi ağır ve net biçimde ihlal ettiğini, bu hain girişimiyle barış ve istikrarı istemediğini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydederek, uluslararası toplumun bu tehlikeli provokasyona derhal dur demesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin, Ermeni saldırılarına karşı net bir şekilde Azerbaycan’ın yanında olduğunu ifade vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, hain saldırılarda yaşamını yitiren Azerî vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerinde bulundu.

"Azerbaycan yalnız değildir." diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Azerbaycan'ın Türkiye’nin tam desteğine sahip olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)