Erdoğan’dan “katılım bankaları” çağrısı: “İsim değiştirelim”

Katılım bankaları ile ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu bankaların isminin değiştirilmesini teklif etti. Erdoğan, "Katılım finans alanlarının bankalardan bir farkının bulunmadığı ile ilgili bir algı insanlar arasında yer etmiştir. Bu yüzden isim değişikliği yapılması gerekmektedir.” dedi.

GÜNDEM 03.10.2022, 13:25
Erdoğan’dan “katılım bankaları” çağrısı: “İsim değiştirelim”

Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilen Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar,

“Yeni finansal mimari için destekleri veriyoruz”

Birçok ekonominin zor durumlardan geçtiğini ifade eden Erdoğan, “Son 8-9 senedir Türkiye'yi idare edilebilir olmaktan çıkarmak adına kumpastan darbeye kadar her çeşitte yolu seçtiler. Bu sinsi davranışların son mermisi ise ekonomimize karşı sıkıldı ancak mücadelemiz bizleri güçlü hale getirdi. Dünya üzerinde ekonomik büyüme gidişatı ve finans sistemi bu vazifeyi sağlayamıyor. Yeni bir finansal mimari beklentisi giderek artış gösteriyor. Merkezine insanı almayan yapılar devam edemeyecektir. Bizler yeni bir finansal mimari oluşturacak çalışmaların arkasında duruyoruz. Katılım finans çalışmasının ilerleyen zamanlarda ekonomi açısından hedefe gelinmesinde daha büyük yardımı olacağına inanıyorum. Katılım bankalarının hızlı bir büyüme sürecine gireceğine inanıyorum.” dedi.

“Çözüm isim değiştirmek”

Katılım bankalarının isim değişikliğine gitmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Finans kuruluşlarının bankalardan ayrı bir durumunun bulunmadığına dair genel bir düşünce toplumumuz içerisinde yer etmiş haldedir. Bu düşünceyi değiştirmenin ilk adımı mevcut durumda kullanılmakta olan ‘Katılım Bankası’ adının ‘Katılım Finans Kurumu’ olarak değiştirilmesi olacaktır. Bu şekilde ayrışma rahatlıkla sağlanabilir.” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)