Erdoğan yurt dışı temaslarına başladı! İlk durak Katar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından ilk yurt dışı ziyaretini Katar'a yaptı. 

GÜNDEM 02.07.2020, 16:27 02.07.2020, 16:49
Erdoğan yurt dışı temaslarına başladı! İlk durak Katar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından ilk yurt dışı ziyaretini Katar'a yaptı. 

Erdoğan, çalışma ziyareti dâhilinde gittiği ülkede bir heyet tarafından karşılandı. 

Katar Emiri ile Erdoğan arasında gerçekleştirilen görüşmede Katar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ayrıntılarıyla değerlendirildiği, uluslararası ve bölgesel konulara ilişkin detaylı bir fikir alışverişi yapıldığı öngörülüyor.

Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'ya en son 25 Kasım 2019'da gitmişti. 

Katar Emiri ile bölgesel konuları ve ikili ilişkileri değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, Katar'da bir ortak bildiri ve yedi anlaşmaya imza attıklarını aktarmıştı.

Erdoğan, Katar ile Türkiye arasında ciddi düzeyde ekonomik, siyasi ve stratejik ilişkilerin bulunduğunu kaydederek, Katar'ın 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yanında olduğunu, Türkiye'nin de sıkıntılı günlerinde Katar'ın yanında olduğunu belirtmişti.

Türkiye'nin ablukaya karşı tavrını kesin bir şekilde gösterdiğini ve Katar'ın sıkıntılı süreçten güçlü bir şekilde çıktığını ifade eden Erdoğan, ablukanın bitmesi ve Körfez'de istikrar ve barış sürecinin başlaması gerektiğine işaret etmişti. 

Erdoğan, Katar'da yaklaşık 500 Türk firmasının yer aldığını kaydederek, müteahhitlik firmalarının imza attığı projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 18,5 milyar dolara çıktığını söylemişti. 

Cumhurbaşkanı, ayrıca ticaret, enerji, savunma sanayi ve yatırım gibi alanlarda Katar ile ilişkileri pekiştirmek için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)