Erdoğan ve Putin İdlib'i görüştü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin İdlib kentindeki ve kent merkezli yaşanan gerilimi telefonda görüştü.

GÜNDEM 12.02.2020, 12:28 12.02.2020, 13:00
Erdoğan ve Putin İdlib'i görüştü!

Kremlin Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı telefon görüşmesinde Suriye krizinin değerlendirildiği duyuruldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in krizin çeşitli yönleri üzerinde müzakerelere devam ettiği vurgulanan açıklamada, özellikle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kötüleşen durumun ele alındığı belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Görüşmede 17 Eylül 2018 tarihindeki Soçi muhtırası dâhil Rus-Türk anlaşmalarının tam olarak uygulanmasının önemi vurgulandı. Bu amaçlar için ilgili kurumların aracılığıyla ilave temasların yapılması kararlaştırıldı.”

Erdoğan'dan açıklama geldi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Şu anda İdlib'de devam eden süreci Putin ile değerlendirdik. Rejim güçleri ve hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarları görüştük. Dışişleri, savunma ve istihbaratın Moskova'da bir araya gelmesi konusunda mutabakata vardık. En kısa sürede görüşmeleri yapacaklar." dedi. 

Yorumlar (0)