Erdoğan talimat verdi! 6 suça indirim yapılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asla indirim yapılmamasını istediği suçları açıkladı.

GÜNDEM 04.12.2019, 09:09
Erdoğan talimat verdi! 6 suça indirim yapılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün infaz düzenlemesine yönelik ayrıntılı sunumunu dinledi. Sunuma göre, infaz yasası dâhilinde basit suçlarda çocuklu kadınlara ve 65 yaşın üstündeki hükümlüler ev hapsinde tutulacak. Ayrıca, suçun kapsamına göre cezalarda düzenleme yapılacak.

Bakan Gül, 288 bin hükümlünün yüzde 91’inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu 10 suçtan 6’sına asla indirim yapılmamasına yönelik talimat verdi. 

Erdoğan, asla indirim yapılmamasını istediği suçları mükerrer suçlar, terör, uyuşturucu, cinsel istismar, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak açıkladı. 

Bu suçların dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda ise indirim yapılabileceği kaydedildi. Sabıkaları olmaması durumunda bu kişiler, iki yıl denetim altında tutulacak ve iddianame düzenlenmeyecek.

Pakete son hali verilmeden Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) de değerlendirmesinin alındığı ifade edildi. MHP’nin değerlendirmesinin incelenmesinin ardından konu tekrar Erdoğan'a sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, bir araya gelerek durumu son defa değerlendirecek.

Yorumlar (0)