Bu yıl çok 'özel' yıl!

Özel sporcularımız, 2019 yılında büyük başarılara imza attı. Millî sporcularımız, bu yıl diğer seneleri geride bıraktılar.

SPOR 04.12.2019, 09:17
Bu yıl çok 'özel' yıl!

Türkiye, bu yıl engelli sporcuların yaşattığı inanılmaz başarılar ile büyük mutluluk yaşadı. Madalyaya doymayan engelli sporcularımız, geçtiğimiz yıllarda yakaladıkları başarıları artırarak, uluslararası alanda kazanılan madalya sayısında artış yaşattı. Büyük bir başarıya imza atan ve ilkleri başaran sporcularımız, göğsümüzü kabarttılar.

Özel sporcuların elde ettiği başarılar:

Millî judocular, Dünya Down Sendromlular Judo Şampiyonası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalyanın sahibi oldu.

Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası’nda Talha Ahmet Erdem altın madalya kazanarak, bu alanda Türkiye’ye ilk dünya şampiyonluğunu yaşattı.

talha ahmet erdem ile ilgili görsel sonucu

IPC Yüzme Takımı’ndan oluşan millî sporcularımız Bosna Hersek'te organize edilen Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası’nda toplamda 16 Madalyanın sahibi oldu.

Şevval Tekin, Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası’ndan 2 altın, 1 gümüş madalya elde etti.

sümeyye boyacı ile ilgili görsel sonucu

Sümeyye Boyacı, Dünya Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan ilk kadın sporcu oldu. Kadınlar 50 metre kelebekte finalde yarışan Sevilay Öztürk ise 47.35 saniyelik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Büşra Ün, Avusturya’da yapılan Madainitennis Açık Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyonluğa ulaştı.

Dünya Gençler Para Atletizm Şampiyonası’nda Fatma Damla Altın, uzun atlamada dünya ikinciliğini yaşadı.

para masa tenisi ile ilgili görsel sonucu

Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’ndan millî sporcular, 4’ü altın 11 madalyayla dönüş yaptılar.

Millî sporcular, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta gerçekleşen Para Badminton Uluslararası Turnuvası’nı, 2’si gümüş ve 3’ü bronz 5 madalyayla tamamladı.

İsveç’in Helsingborg kentinde yapılan ITTF-PTT Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda, Ebru Acer, kadınlar bireyselde gümüş madalya kazandı. Ebru Acer ve Sümeyra Türk’ten oluşan kadın takımı ise finalde Rusya’ya yenilerek gümüş madalyada kaldı. Ebru Acer ve Sümeyra Türk, organizasyon tarihinde gümüş madalya kazanan ilk Türk kadın sporcular oldu.

ali topaloğlu ile ilgili görsel sonucu

Finlandiya Tampere'de yapılan 2019 yılı Down Sendrom Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası’nda Türkiye 7 altın, 12 gümüş ve 9 bronz madalya olmak üzere toplamda 28 madalya elde ederek tarihi bir başarıya imza attı. Ali Topaloğlu gülle atmada 10.96 ile Avrupa ve Dünya rekorunun sahibi oldu.

Masa Tenisi Millî Takımı Tayland'da düzenlenen 2019 ITTF-PTT Bankog Açık Masa Tenisi Turnuvasından bir altın bir bronz madalyayla döndü.

İsviçre Notvil'de yapılan 2019 Yılı IPC Gençler Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışan özel sporcularımız, turnuvayı 4 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz Madalya olmak üzere toplamda 6 madalya ile tamamladı. Muhsine Gezer 400 metrede, Eda Yıldırım gülle atmada dünya şampiyonu oldu.

esra bayrak ile ilgili görsel sonucu

Tunus’ta gerçekleştirilen Tunis 2019 World Para Athletics Grand Prix de 8 ülke arasında yarışan özel sporcumuz Esra Bayrak, uzun atlamada 4.96’lık derecesi altın madalyanın sahibi oldu. Eda Yıldırım, gülle atmada 10.91’lik derecesiyle 6 sporcu arasından altın madalya kazandı.

Ülkemizin ev sahipliği yaptığı 10 ülkeden 150 özel sporcunun katılım gösterdiği 9. İNAS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Esra Bayrak 8,19 derecesi ile Avrupa Şampiyonu oldu. Esra Bayrak, Muhsine Gezer, Eda Yıldırım ve Yasemin Öğüt'ün yer aldığı Kadın Millî Takımı, 4X200 bayrakta Avrupa Şampiyonu olurken, 4X400 metre yarışında Avrupa 2.liği elde etti. Furkan Demir 200 metrede altın madalyanın sahibi olarak Avrupa Şampiyonu, yapılan diğer 200 Metre yarışında Rıdvan Yalçın Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Münevvere Yılmaz 200 Metre müsabakasında bronz madalya alarak şampiyonayı tamamladı.

tuğba çelik kayak ile ilgili görsel sonucu

Fransa'da gerçekleşen 2019 INAS Kayak Dünya Şampiyonası’nda Tuğba Çelik, GS büyük slalomda bronz madalya alarak Dünya üçüncülüğü yaşattı.
 

Yorumlar (0)