Koç ile ortaklık bitti, 8 bin kişi çıkarılacak!

Koç Grubu ile Yapı Kredi Bankası üzerinden 2002 senesinde başlattıkları yüzde 50-50 ortaklığı geçtiğimiz günlerde bitiren İtalya’nın büyük bankalarından UniCredit, 3 sene içerisinde 8 bin personeli işten çıkaracak ve 500 şubeyi de kapatacak.

EKONOMİ 04.12.2019, 09:16
Koç ile ortaklık bitti, 8 bin kişi çıkarılacak!

Milano merkezli bankacılık devi UniCredit'ten yapılan yazılı açıklamada, İtalya, Almanya ve Avusturya’ya yoğunlaşmak üzere 2020 ile 2023 yılları arasındaki dönemde, personel sayısını yüzde 12 oranında düşüreceklerini, şubelerin de yüzde 17’sine denk gelen bölümünü kapatacaklarını kaydetti.

8 bin personel işten çıkarılacak

İtalyan basınında yer alan haberlerde, UniCredit'in toplamda 8 bin kadar perosneli işten çıkaracağı, bununla birlikte UniCredit'in iş gücünün yüzde 9’una denk gelen yaklaşık 500 şubesini de kapatacağı belirtildi.

Bütünleştirme maliyetlerinin toplamda 1,4 milyar avroyu bulacağı, bunun 1,1 milyarının İtalya’yı ilgilendirdiği, 0,3 milyarlık tutarının ise Avusturya ve Almanya’yı ilgilendirdiği vurgulandı.

UniCredit geçen hafta da Koç Topluluğu ile Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler’deki payların devirleri ile aralarındaki ortaklık sözleşmesinin feshini kapsayan anlaşmalara imza atmıştı.

Yorumlar (0)