Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele, tahıl koridoru, Türkiye-Rusya ilişkileri ve enerji konularını ele aldı.

GÜNDEM 11.12.2022, 15:01 16.01.2023, 17:51
Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelensky ve Putin ile görüşme mesajları vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Tahıl koridoru, enerji, terörle mücadele mesajları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, ikili tarafından yapılan telefon görüşmesinde, terörle mücadele, tahıl koridoru ve enerji konuları ele alındı.

Ortak çabalar ile beraber şu ana kadar 13 milyon tonun üstünde hububatın ihtiyaç sahiplerine verilmesini sağladıklarını ifade eden Erdoğan, birbirinden farklı gıdaların ve kısım kısım başka ürünlerin de ihracının gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşının en kısa süre içerisinde sona erdirileceğini düşündüklerini dile getirdi.

Erdoğan, PYD/YPG/PKK'nın Türkiye'yi hedef olarak gördüğünü ve bu yapılardan gelen terör saldırılarının sürdürüldüğüne de işaret ederek Soçi Mutabakatı kapsamında teröristleri öncelikli olarak Suriye sınırı boyunca en düşük 30 kilometre derinliğe gelene kadar temizlemek gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)