Esnaf ve sanatkarlara kredi müjdesi

Pandemi döneminde esnaf ve sanatkarlara destek amaçlı sunulan kredilerde faiz karşılama oranının yükseltildiği kaydedildi. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya dair detaylar...

EKONOMİ 11.12.2022, 15:10 11.12.2022, 17:29 Hakan Öksüz
Esnaf ve sanatkarlara kredi müjdesi

Esnaf ve sanatkarlara sunulan faiz karşılama oranı desteğinin artırılacağı bildirildi. Söz konusu desteğe ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığından geldi. Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan gelişmeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı, faiz karşılama oranının yüzde 50'den yüzde 76'ya yükseltildiğini duyurdu.

Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76 oldu

2021 yılından önce kullandırılan Hazine destekli kredilerin toplamda 59,2 milyar lirayı bulduğunu aktaran Bakanlık, esnafların burada sunulan kredilerdeki faiz artışından muaf tutulduğunu hatırlattı. Uygulamanın aynı şekilde süreceği belirtildi. Pandemi döneminde esnafın yükünü azaltmak için sunulan kredilerdeki faiz karşılama oranının yüzde 76'ya çıkarıldığı ifade edildi.

2,6 milyar liradan fazla destek sağlandı

2021'den önce destek amaçlı sunulan krediler üzerindeki faiz artışlarının esnafa yansıtılmadığı vurgulandı. Uygulama kapsamında şimdiye kadar esnaf ve sanatkarlara sağlanan desteğin 2,6 milyar lirayı aştığına işaret edildi. Söz konusu uygulamanın bundan sonraki 2 yıllık dönemde de devam edeceği aktarıldı.

Yorumlar (0)