Muğla’da akıl almaz olay: Çöp evde onlarca kedi ve köpek ölüsü bulundu

Muğla'nın ilçesi Marmaris’te bulunan bir müstakil evde çok sayıda köpek ve kedi ölüsü bulundu.

YAŞAM 11.12.2022, 15:37 12.12.2022, 13:56
Muğla’da akıl almaz olay: Çöp evde onlarca kedi ve köpek ölüsü bulundu

Muğla’nın ilçesi Marmaris’te akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne “Armutalan Mahallesi'ndeki bir evde ölü hayvanlar var” ihbarının gelmesinin sonrasında ekipler, Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile beraber belirtilen ikameti kontrole gitti.

Belediye ekipleri temizlik çalışmasında zorlandı

Ev sahibi 74 yaşındaki H.A, müstakil evinde 14-15 hayvanın barındığını ve buraya girmelerine izin vermeyeceğini ifade etmesi üzerine, savcılıktan arama kararı alındı. Kararı H.A.’ya göstererek eve giren ekipler, içlerinde tehlikeli cins olmak üzere çok sayıda köpek bulunduğunu tespit etti. Durumun belediyeye iletilmesi üzerine, bölgeye gelen ekipler hayvanları barınağa taşıdı.

Gerçekleştirilen incelemelerde çok sayıda telef olmuş köpek ve kedi ölüsü bulundu. Bu durumun ardından ev sahibi H.A, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Hayvanların ölüm nedeninin tespit edilmesi adına bilirkişi olarak veteriner hekim görevlendirildi. Evin bahçesi ve içerisinde temizlik çalışması başlatan Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgeye yayılan kötü koku sebebiyle işlemleri gerçekleştirirken zorluk yaşadı.

"Evin içinde şahit olduklarımız yüreklerimizi parçaladı"

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Özlem Onur, müstakil bir evin balkonunda duran poşetler içerisinde uzun süredir bekletilmiş olan birçok hayvan ölüsü bulunduğu ihbarı sonrasında söz konusu ikamete gittiklerini ifade etti.

Gözaltına alınan H.A.’nın hayvanlara eziyet gerekçesiyle yargılanması gerektiğini aktaran Onur, "Çok üzgünüz. Şahit olduklarımız hiçbir vicdanlı insanın onaylayabileceği koşullar değildi. Evin içerisinde olanlar yüreklerimizi yaktı. Tamamen bir çöp ev burası. Hayvanlar daracık yerlerde hapis tutulmuş, kendi pislikleri ile beslenmeye ve bu şekilde yaşamaya zorunlu bırakılmış. Uzun saatler boyunca canla başla uğraş verip bütün hayvanları oradan çıkaran, emeği bulunan bütün ekiplere teşekkür ederiz. Hepsine minnet duyuyoruz." dedi.

Yorumlar (0)