Erdoğan, New York'ta Türkevi binasının açılış törenine katıldı

BM (Birleşmiş Milletler) 76. Genel Kurulu'na iştirak etmek üzere ABD'nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni Türkevi Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 20.09.2021, 19:49 20.09.2021, 20:12
Erdoğan, New York'ta Türkevi binasının açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta bulunan 'Yeni Türkevi Binası Açılış Töreni'nde konuştu.


Süleyman Demirel ve İhsan Sabri Çağlayangil'i andı

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Bu binamız eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak kaydıyla eski bakanlarımızdan İhsan Sabri Çağlayangil tarafından Türkiye'ye kazandırılan arsa üzerinde yükseldi. 

Türkiye, Birleşmiş Milletler'in kurucu üyelerinden biri olarak uluslararası güvenlik ve barışın tesisi için gösterilen gayretlere katkı sağlıyor. 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyerek daha adil bir küresel yöntemi savunuyoruz. Çok sayıda mazlum göçmene kapılarımızı açarak daha adil bir sistemin hayata geçirilmesi için gayret sarf ediyoruz.

"Uluslararası camiadaki yerimizi yansıtacak"

Başarı hikayemizin sembollerinden biri olarak, yeni binamız, inşallah uzun bir süre hizmet verecektir. Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası camiadaki yerimizin de bir yansıması olacaktır. Türkiye, bu eserle birlikte birikimini, büyüklüğünü ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı. ABD'de ikamet eden yurttaşlarımıza, soydaşlarımıza yeni bir çatı olacak.

Başkonsolosluk hizmetlerimiz burada daha iyi bir biçimde sunulacak. Türkevi binamızın kapılarının herkese açık olduğunu bir defa daha söylemek istiyorum. 

Kentin örnek binalarından biri olacak yeni Türkevi’nin devletimize, milletimize, Türk-Amerikan toplumuna, Dışişleri Bakanlığımıza ve New York’a hayırlı olmasını temenni ediyorum."





























Yorumlar (0)