Erdoğan: Mursi öldürülmüştür!

Sancaktepe'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır mahkemelerinde yargılanan Muhammed Mursi'nin öldürüldüğünü söyledi.

GÜNDEM 19.06.2019, 15:53 19.06.2019, 16:44
Erdoğan: Mursi öldürülmüştür!

İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağıran ve G20'de Muhammed Mursi'nin ölümünün gündeme alınması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde çırpınıyor. Yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyor. Eceliyle ölmedi, öldürüldü." diye konuştu.

"Lügatımızda yalan ve iftiranın yeri yoktur"

Erdoğan, "Bizim lügatimizde yapamayacağını söylemenin, özellikle de boş konuşmanın, hele hele yalan ve iftiranın asla yeri yoktur, olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerkini şu şekilde sürdürdü:

"Bu ülkenin ve milletin boş lafa, kendini olmadığı biri gibi göstermeye, halka karşı başka konuşup arkada başka işler yapmaya karnı toktur. CHP çukurdur, çöptür, çamurdur. Şunu bilin ki şimdi gelenler de farklı olmayacaktır. Demokrasi yoluyla milli iradenin desteğiyle sandıktan çıkarak iktidar olamayacakları vehmine kapılanlar, darbelerden, krizlerden, terör örgütlerinden, siyaset mühendisliklerinden medet umar noktaya gelmişlerdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk ve son cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hayatını kaybetmesine ilişkin, "Mursi, eceliyle değil öldürülmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk ve son Cumhurbaşkanı Mursi'nin vefatına ilişkin, şunları söyledi:

"Mursi, eceliyle değil öldürülmüştür. Muhammed Mursi, mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır'ın yargılanması için gereken ne varsa yapacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı göreve davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da gerekeni yapması şarttır."

Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

İstanbul'da seçimlerin yenileneceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemlidir. Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler, Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Zaten biz kefenimizi giyerek çıktık bu yola. Böyle de yürüyeceğiz."

Yorumlar (0)