Erdoğan, İsrailli mevkidaşıyla görüştü

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u telefonla arayarak, annesi Aura Herzog'un vefatı sebebiyle taziyelerini iletti. Öte yandan Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto'nun vefatı sebebiyle oğlu Benjamin Pinto'yla telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

GÜNDEM 13.01.2022, 20:12 14.01.2022, 09:35
Erdoğan, İsrailli mevkidaşıyla görüştü

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Erdoğan, annesini kaybeden Herzog'a taziyelerini iletti.

Bensiyon Pinto'ya başsağlığı temennilerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Türk Yahudi Toplumu Başkanları İshak İbrahimzadeh ve Erol Kohen ile Türkiye Hahambaşı İsak Haleva'ya taziye mesajı gönderdi.


(Herzog)

"Yahudi cemaatine başsağlığı dilerim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu mesajında, şu sözleri sarf etti:

"Türk Yahudi Toplumu'nun Onursal Başkanı Sayın Bensiyon Pinto'nun ölümünden dolayı derin bir üzüntü duydum. Sayın Pinto, uzun senelerdir kardeşlik ve barış içerisinde yaşayan milletimizin bir üyesi olarak, üstlendiği bütün görevlerde Türkiye'nin toplumsal zenginliğine, birliğine ve beraberliğine çok değerli katkılarda bulunmuştur. Sayın Pinto'nun ölümü dolayısıyla Yahudi cemaatine, sevenlerine ve acılı ailesine başsağlığı temenni ediyorum."


(Pinto)

Yorumlar (0)