Siparişlere yetişemiyor: Kilosu 200 TL

Adana’ya bağlı Kozan ilçesinde bu sene para etmediği için dalında kalan portakal ve limondan üretilen şekerlemenin kilogramı 200 liradan satılıyor.

EKONOMİ 13.01.2022, 20:42 14.01.2022, 12:50
Siparişlere yetişemiyor: Kilosu 200 TL

Hürü Tuna (40) ve Melek Değirmenci (33) adlı narenciye üreticileri, bu sene kilogramını 2 lira ve 40 kuruşa satamadıkları portakal ve limon kabuklarını şekerleme yaparak satışa çıkardı.

Kilogramı 200 liradan satılan şekerleme için kazanların başına geçen girişimci kadınlar ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Kabuklarını kullandıkları portakal ve limonun içini de değerlendiren kadınlar, suyunu da yazın satmak amacıyla hazırlıyor.

"4 gün sürüyor"

Şekerleme yapımının 4 gün sürdüğünü belirten Tuna, "Kabukları ayırıyoruz. 2-3 gün boyunca su dolu kovalarda bekletiyoruz. 15 dakika boyunca tuzlu suda haşlıyoruz, ardından şekerli suda kaynatıyoruz ve son olarak da kurutuyoruz." diye konuştu.

 

200 liraya satıyorlar

Kilogramının 200 liradan alıcı bulduğunu kaydeden Tuna, “Ev hanımları için ek gelir kaynağı. Narenciye sularını yaz mevsimi için donduruyoruz. Siparişlerden de memnunuz." dedi. 

"Kazan, odun ve şeker yeterli"

Değirmenci ise narenciye şekerlemesini üretmenin ucuz olduğunu söyleyerek, "Kazan, odun ve şeker yeterli. Yaklaşık olarak yarım ton şekerleme yaptık. 4 gün uğraşıyoruz fakat siparişlerin yoğun olması sebebiyle sıkılmadan çalışıyoruz. Sıcak havalarda da meyve suyundan gelir elde edeceğiz." sözlerini sarf etti. 













Yorumlar (0)