Erdoğan'ın Siirt mitingine bombalı tuzak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'teki mitinginde görev yapan bir emniyet mensubunun aracının altına konumlandırılan patlayıcı düzeneği son anda tespit edildi. Söz konusu düzenek, uzman ekiplerce imha edildi.

GÜNDEM 04.12.2021, 21:38
Erdoğan'ın Siirt mitingine bombalı tuzak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Siirt'te gerçekleştirdiği mitingde görevlendirilen bir polis memurunun aracının altına konumlandırılan patlayıcı düzeneği son anda tespit edildi.

Çalışma başlatıldı

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, Mardin'e bağlı Nusaybin ilçesinde görev yapan emniyet mensubunun park halinde bulunan özel aracının altına EYP (el yapımı patlayıcı) konumlandırıldı. Patlayıcının son anda fark edilmesi neticesinde olay mahalline sevk edilen bomba imha uzmanınca patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.

Otomobiline patlayıcı tuzaklanan emniyet mensubunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Siirt'teki programı için takviye olarak gönderilen ekipte yer aldığı belirtildi.

Emniyet mensubunun şahsi aracıyla bahse konu göreve gitmek üzere evinden ayrıldığı, kendisi gibi Siirt'e göreve gidecek olan arkadaşını evinden aldığı esnada, arkadaşının, otomobilin altında bir cisim olduğunu gördüğü kaydedildi.

Olay yeri inceleme ekiplerince bomba düzeneği ve şüpheli kişi ya da kişilere yönelik parmak izi taraması gerçekleştirilirken, patlayıcı yerleştiren(ler)in yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Yorumlar (0)