Erdoğan: Ermenistan şımardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ meselesinin çözüme kavuşturulması için sorumluluk üstlendiğini iddia eden ülkelerin ve örgütlerin söz konusu sorunu daha da çözümsüz bir hale getirdiğini, bu nedenle Ermenistan'ın şımardığını söyledi. 

GÜNDEM 08.10.2020, 11:58
Erdoğan: Ermenistan şımardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "The Peninsula" isimli gazeteye röportaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'ın Karabağ dâhil Azerbaycan topraklarının bir kısmını yaklaşık 30 senedir işgal altında tuttuğunu söyledi.

"Uluslararası toplum duyarsız kalınca..."

Erdoğan, uluslararası toplumun Ermenilerin işgallerine ve katliamlarına karşı duyarsız kalması nedeniyle Ermenistan'ın rahat hareket edebildiğine dikkat çekerek, Ermenilerin saldırgan hamlelerini sivillere karşı yeni saldırılar ile devam ettirdiğini kaydetti.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak ve Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmak için operasyon başlattığını belirten Erdoğan, söz konusu yerlerin sırasıyla geri alındığını ifade etti.

"Şımaran Ermenistan yeni işgal girişimlerine başladı"

Erdoğan, Türkiye'nin "Tek millet, iki devlet" parolası ile Azerbaycan'ın her zaman yanında olduğunu belirterek, Azerbaycan halkına verilen desteğin devam ettirileceğini belirtti.

Karabağ meselesinin çözüme kavuşturulması için sorumluluk üstlendiğini iddia eden ülkelerin ve örgütlerin söz konusu sorunu daha da çözümsüz bir hale getirdiğini aktaran Erdoğan, bu nedenle Ermenistan'ın şımardığını ve yeni işgal girişimlerine başladığını söyledi.

"BM kararları hayata geçirilmeli"

Erdoğan, Karabağ krizinin 30 senedir en kritik meselelerden biri olduğunu ifade etti. 

Senelerdir neticesiz bırakılan ve Ermenilerin saldırıları ile iyice çözümsüz bir duruma gelen Karabağ meselesi için Azerbaycan'ın fiili olarak mücadele ettiğini aktaran Erdoğan, bu krizi çözüme kavuşturmak için Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı.  

"Barışın önündeki en ciddi engel Ermenistan"

Erdoğan, Ermenistan'ın Türkiye'ye karşı saldırgan bir tavır takındığını belirterek, söz konusu ülkenin huzurun, güvenliğin ve barışın önünde ciddi bir engel teşkil ettiğini söyledi.

Ciddi kayıplara uğraması üzerine Ermenistan'ın Türkiye'yi de çatışmanın içine çekmeye çalıştığını hatırlatan Erdoğan, söz konusu ülkenin çaresizlik hissettiğini ifade etti. 

"Büyük bir çatışma bölgesi hedefliyorlar"

Erdoğan, Ermenistan'ın büyük bir çatışma bölgesi oluşturmayı hedeflediğini belirterek, söz konusu süreçte hangi ülkelerin barışı desteklediğinin açık bir şekilde belli olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun artık çifte standardı bırakması gerektiğini aktaran Erdoğan, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal etmeye son vermesi gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)