Erdoğan: “Engellemek isteyenlere inat hizmet yapacağız” 

Hasankeyf-2 isimli köprünün açılışı sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, icraatlarına engellemek isteyen kişilere inat yeni hizmetlerde bulunacaklarını ifade etti. 

GÜNDEM 17.04.2021, 16:40 18.04.2021, 12:44
Erdoğan: “Engellemek isteyenlere inat hizmet yapacağız” 

“Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri” statüsünde yer alan Hasankeyf-2 Köprüsü bugün açıldı. Açılışını bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı köprü, Batman-Mardin-Habur Sınır Kapısı arasını birbirine bağlayacak.

Açılış sırasında kısa açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasına, merhum Turgut Özal’ı yad ederek başladı. Ardından ise yaptıkları ve yapacakları icraatlara değindi.

“Yolumuzu tıkmaya çalışanlara rağmen hizmet ediyoruz”



Erdoğan, “Türkiye’nin şu anda ihtiyacı olan siyaset türü, hizmet ve eser siyasetidir. Biz de bu anlayış doğrultusunda ülkemizin her köşesine mührümüzü vuruyoruz. Ülkemizin batı kanadında olanların doğu kanadında da olması için çabalıyoruz. Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasında bağlantı kurmak amacıyla yapılan bu köprü, bölgedeki ticaretin kalkınması içindir. Tüm hizmetlerimizi, yolumuzu tıkamaya çalışan ‘kifayetsizlere’ rağmen gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Okul yaptık, öğretmenlerimizi şehit ettiler. Yol yaptık, işçilerimizi öldürdüler”



Erdoğan, konuşmasına, “19 seneden beri şehirlerimiz arasındaki ‘gelişmişlik’ farklarını en az seviyeye indirmek amacıyla çalışıyoruz. Tüm bu seneler boyunca da terör örgütleri ve bunların destekçilerini karşımızda bulduk. Bunlar, her türlü alçaklığı yaptılar. Baraj yapmak için çıktığımız yolda müteahhitleri tehdit ettiler. Yol yapmak için başladığımız çalışmalarda işçilerimizi öldürdüler. Okul yaptık, öğretmenlerimizi şehit ettiler. Yatırım yapmak amacıyla bölgeye gelen iş insanlarına ise baskı yaptılar.” cümleleri ile devam etti.

“Hizmetimize devam edeceğiz”

“Atalarımız, ‘hizmet eden kişi izzet bulu’ demiş. Biz de bu söze inanarak milletimize hizmetten ötürü mutluluk duyuyoruz. Ulaştırma ve altyapı alanında Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızı engellemek isteyen kişilere ise ‘biz devam ediyoruz’ diyoruz. İktidara geldiğimiz senede 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol varken şu anda 28 bin 200 kilometrelik yol var. Tünel uzunluğumuzu da keza aynı şekilde 50 kilometreden 595 kilometreye çıkardık. Hızlı treni getirdik. Hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” 

Yorumlar (0)