Türkiye'nin en uzun köprülerinden 'Hasankeyf-2 Köprüsü' açılıyor

2019’de bir kısmı faaliyete geçmiş olan ve Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü projesinde sona gelinirken köprü, bugün yapılacak törenle hizmete girecek.

GÜNDEM 17.04.2021, 10:37 18.04.2021, 10:17
Türkiye'nin en uzun köprülerinden 'Hasankeyf-2 Köprüsü' açılıyor

Hasankeyf-2 Köprüsü, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video-konferans ile katılacağı törenin ardından hizmete girecek.


Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri oldu

Batman-Midyat yolunda, Dicle Nehri üzerine 1001 metre uzunlukta inşa edilen Hasankeyf-2 Köprüsü, bununla beraber Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri oldu. Bölünmüş yol standardındaki Hasankeyf-2 Köprüsü’nde, yayalar için bir geçiş de yer alıyor.

Hibrit olarak tasarlanan köprünün ayak yüksekliği 90, maksimum açıklığı ise 168 metre olarak belirlendi. 320 metresi prefabrik kiriş, 681 metresi ise dengeli konsol şeklinde inşa edilen köprü, yakıt ve zaman konusunda da yıllık 29 milyon TL’lik bir kazanç imkânı sağlayacak.

Açılışı, Ulaştırma Bakanı gerçekleştirecek

Yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak, aynı zamanda Batman-Midyat yolunda yapılan Hasankeyf varyantı baraj gölet geçişi sorununa çözüm olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Dicle Nehri üzerinde inşa edildi.

Mardin, Batman ve Habur Sınır Kapısı ile bağlantı sağlayacak ve yol güvenliğiyle birlikte konforu artırılan Hasankeyf-2 Köprüsü’nün açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)