Erdoğan'dan orman yangınlarına dair açıklama

Yangın ve sel felaketlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağını, selde yıkılan evlerin yerine yenisinin yapılacağını dile getirdi.

GÜNDEM 19.08.2021, 22:21 21.08.2021, 10:39
Erdoğan'dan orman yangınlarına dair açıklama

16 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan ancak yangın ve sel gibi olaylarda çok sayıda bakanın afet bölgelerinde olması sebebi ile ertelenen kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı.

5 saat 20 dakika boyunca devam eden toplantının ardından gazetecilerin karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel ve yangın felaketlerine değinerek, yaraların sarılacağını ifade etti.

Orman yangınları

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 2021 yılında 54 farklı kentte çıkan yangınlar, yaklaşık olarak 150 bin hektar alanı etkilemiştir. Yangınlara karşı devletimiz ilk saniyeden itibaren bütün imkanlarıyla mücadele vermiştir. Yalnızca 28 Temmuz'dan sonra başlayan yangınlarda 72 bin dekar ekili dikili alan zarar görmüştür.

Evleri tamamen kullanılamaz hale gelenlere en geç 1 yıl içerisinde yeni konutları teslim edilecek. Yanan ormanlarımız Anayasa'nın 169. maddesine uygun bir şekilde yeniden canlandırılacak. Tarım ve turizm dahil olmak üzere kesinlikle başka bir amaç için kullanılmayacaktır.

Sel felaketi

Doğu Karadeniz'de Artvin ve Rize'de, Batı Karadeniz'de ise Sinop, Bartın ve Kastamonu'da sel felaketleri meydana gelmiştir. Sel felaketinin ardından bütün kurumlarımız harekete geçmiştir. Bir taraftan arama tarama, bir taraftan enkaz kaldırma, bir diğer taraftan hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Sel felaketinin ardından tekrar yapılacak evlerin projeleri hazırdır, yakında inşasına başlayacağız.

En büyük üzüntümüz ise vefat sayısının çok olması. Şu ana dek 78 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Kayıp olduğu bilinen vatandaşların arayışı sürmektedir.

Yağışların Karadeniz'in farklı bölgelerinde süreceği görülüyor. Buradan vatandaşlarımızı dikkatli olmaya, kurumlarımızı önlemlerini artırmaya çağırıyoruz.

Afetler hususundaki ihtisas kurumumuz AFAD'ı daha da güçlendireceğiz. Bakanlarımız ve çalışma arkadaşlarımız AFAD'ın yardım kampanyasına 7 milyon 430 bin TL'lik katkıda bulunmuştur."

Yorumlar (0)