Trabzonspor'un umutları Roma'ya kaldı

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk karşılaşmasında Roma'yı konuk eden Trabzonspor, geriye düştüğü maçta beraberliği sağlasa da son dakikalarda yediği golle 2-1 yenildi ve tur şansını rövanş müsabakasına bıraktı.

SPOR 19.08.2021, 22:44 20.08.2021, 17:11
Trabzonspor'un umutları Roma'ya kaldı

UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Trabzonspor, play-off turu ilk müsabakasında İtalyan devi Roma’yı misafir etti. Konuk ekip ikinci yarıda kaydettiği gollerle maçı 2-1 kazanırken, 'Fırtına' tur şansı için rövanş karşılaşmasını beklemeye geçti.

Yeni transfer golle başladı

Maçın ilk yarısında iki ekip de yakaladıkları fırsatları golle neticelendiremezken, müsabakadaki gol perdesini 55'inci dakikada kaptan Lorenzo Pellegrini açtı ve İtalya ekibini 1-0 öne geçiren isim oldu. Temsilcimizin yeni transferi Andreas Cornelius, oyuna girdikten 1 dakika sonra kaydettiği golle bordo-mavili ekibi 64'üncü dakikada beraberliğe taşıdı.

Rövanş maçı 26 Ağustos'ta

Golün ardından dağılan Roma karşısında öne geçme fırsatlarından yararlanamayan Trabzonspor, 81'inci dakikada bir defa daha geriye düştü. Roma’nın kullandığı korner atışında ceza sahası içinde meşin yuvarlakla buluşan Eldor Shomurodov’un golü, Roma’yı 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Roma sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu ve rövanş maçı öncesi önemli bir avantaj sağladı. İki ekip 26 Ağustos tarihinde Roma’da bir kez daha karşı karşıya gelecek.























Yorumlar (0)