Erdoğan'dan, Gaziantep'teki pitbull saldırısına tepki: Bedel ödeyecekler

Gaziantep'te AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 4 yaşındaki Asiye'nin ağır bir şekilde yaralandığı pitbull saldırısıyla ilgili, ''Bu köpekler parası olan kişilerin köpekleri. O yavru, orada paramparça oluyor, bunlar, 'babasını nasıl kandırırız' çabasında. Kandıramayacaksınız, bunun bedelini ödeyeceksiniz'' sözlerini kullandı.

GÜNDEM 25.12.2021, 16:32 25.12.2021, 17:15
Erdoğan'dan, Gaziantep'teki pitbull saldırısına tepki: Bedel ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi.

"Kur spekülasyonunu 1 saat içinde attık"

Döviz kurunda yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Döviz kurunu ihtiyaçlar ve şartlar belirler. Kur spekülasyonu adı verilen bir olayla karşı karşıya kaldık ve bir saatte bunu atıverdik. Kurdaki dalgalanmayı daha da büyütmek ve vatandaşı paniğe sokmak için gezen muhteris siyasetçileri, gazeteci görünümlü tetikçileri ibretle takip ettik" açıklamasını yaptı.

Muhalefete tepki

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bunlar Büyükelçilere mektuplar gönderdiler. Sizin ne işiniz var büyükelçilerle? Siz ne yaptınız, belediyeleriniz ne iş yaptı? Önce bunu anlatın. Hiçbir şey yok. Her ağızlarını açtıklarında, bu ülkenin polisini ve memurunu tehdit eden bir başkanları var. Türkiye'ye güvenmek yerine çareyi, otel lobilerine gidip buluştukları IMF komiserlerinde aramaya çalıştılar. Merkez Bankası bağımsız değil diye bağırıyor, TCMB bağımsız olmasa oraya seni alırlar mı? Oraya seni soktuklarına göre bağımsız demek ki. Gizlilik ruhu bulunan kurumun sana aktardığı bilgileri sen gidip medyaya anlatıyorsun. Bu konuda sende haysiyet yok. TÜİK'e gitmeye çalıştı, ama kurum, ‘Siz Merkez Bankası'nda bu imtihanı yitirdiniz, sizinle paylaşacak bilgimiz yok’ dedi bunlara. Tabii çılgına döndü, sen daha çok çılgına döneceksin. Dürüst değilsin çünkü, etik diye bir şey yok.”

4 yaşındaki Asiye’ye, pitbull saldırısı

Pitbull köpekleri, 4 yaşındaki Asiye evladımızı, neredeyse parçalama aşamasına getirdiler. Hayvanseverler için gerekli yasal düzenlemeyi uygulamaya geçirdik. Bu düzenlemeyle birlikte bir de bedel ortaya çıkıyor. Asiye evladımızı Gaziantep'ten, Antalya Üniversitesi'ne sevk ettik gereken operasyonlar orada yapılacak. Bu köpekler, parası olanların köpekleri. Ne yapıyorlar, neler oluyor hiç bu tarz sorunları yok. O evladımız, orada paramparça oluyor, bunlar 'Nasıl babasını kandırırız' çabasında. Kandıramayacaksınız, siz bunun bedelini ödeyeceksiniz. En ideal biçimde, elimizden gelen bütün hassasiyetle en uzman doktorlarımızla yavrumuzun tedavisini yaptıracağız. Babasını kapıcı olarak görev aldığı o bölgeden onu alıyoruz, daha ideal bir yerde çalışmak için naklediyoruz.”

“Türkiye, 21. yüzyılın yıldızıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını “Türkiye 21’inci yüzyılın yükselen yıldızıdır.  Allah'ın izniyle bu milletin şahlanışını, yükselişini hiç kimse engelleyemeyecektir." sözleriyle tamamladı.

Yorumlar (0)