Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye'nin ilk sözleri: Eve gitmek istiyorum

Gaziantep'te 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır bir şekilde yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in, Sağlık Bakanlığı’nın devreye girmesiyle birlikte tedavisinin Antalya'da süreceği açıklandı. Asiye'nin söz konusu tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan ve onun ekibi üstlenirken, küçük Asiye’ye doku nakli yapılacağı açıklandı. Öte yandan olay sonrası ilk kez konuşan Asiye’nin ilk sözleri ‘Eve gitmek istiyorum’ oldu.

GÜNDEM 25.12.2021, 17:06
Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye'nin ilk sözleri: Eve gitmek istiyorum

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin saldırısına maruz kalan 4 yaşındaki Asiye'nin tedavisi için Sağlık Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca devreye girdi.

Asiye, Antalya'ya sevk edildi

Hayati tehlikesi devam eden küçük kız, Gaziantep’ten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Asiye’nin tedavisine, Türkiye'nin ilk çift kol ve yüz nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi devam edecek. 22 Aralık’ta Gaziantep'te, ailesinin çalıştığı sitenin bahçesinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına maruz kalan küçük kızın yüzünde ve kafatasında doku ezilmeleri, boyun, kemik ve ense dokusunda derin yaralar meydana geldi.

Sağlık Bakanı Koca, ameliyat olan küçük Asiye'nin tedavisine Prof. Dr. Ömer Özkan'ın devam etmesi yönünde talimat verdi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ambulans ile birlikte Asiye, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Burada yoğun bakıma alındığı açıklanan Asiye'nin tedavisi devam ediyor.

Doku nakli işlemi yapılacak

Yüz ve kafa bölgesinde doku kayıpları yaşanan Asiye'ye, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 1-2 gün içinde doku nakli işlemi yapılması bekleniyor.

Asiye'nin sağlık durumuyla ilgili Prof. Dr. Çete, şunları söyledi:

"Genel durumu orta-iyi seviyesinde. Hayati durumu stabil. Yüz ve kafa bölgesinde doku kayıpları var. Gaziantep'te ilk müdahalesi başarılı yapılmış, ileri tedavi için hastanemize nakledildi. Genel durumu izlenerek mümkün olan en kısa sürede, 1-2 gün içinde tahminen Prof. Dr. Özkan tarafından doku nakli işlemi yapılacak.''

Asiye’nin ilk sözleri: ‘Eve gitmek istiyorum’

Asiye’nin, çocuk yoğun bakıma yatırılmasından sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, sabahın erken saatlerinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

Annesiyle birlikte olan Asiye, Prof. Dr. Çete'ye "Eve gitmek istiyorum" sözlerini kullandı. Gülümseyerek cevap veren Prof. Dr. Çete ise Asiye’ye, "Tedavin bitsin, sonra tabii ki eve gideceksin" sözleriyle yanıt verdi.

Yorumlar (0)