Erdoğan'dan AB'ye tepki: Savaş mı çıkması gerekiyor?

Erdoğan, "Ukrayna'yı Avrupa Birliği'ne alma çabalarını takdirle karşılıyoruz. Fakat bu AB mensuplarına ben diyorum ki acaba bizi ne için AB'ye hala almıyorsunuz. Ukrayna'ya ilişkin olarak gösterdiğiniz hassasiyeti bizim için de gösterin. Türkiye'yi gündeme almak için illa birilerinin bize saldırması mı gerekiyor?" dedi.

GÜNDEM 01.03.2022, 20:53
Erdoğan'dan AB'ye tepki: Savaş mı çıkması gerekiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosovalı mevkidaşı Vjosa Osmani ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.


"Türkiye'ye saldırmaları mı gerekiyor?"

Erdoğan, "Bölgemizdeki ve çevresindeki bütün aktörlerin bölgesel istikrar ve barışı ön plana çıkarması şarttır. Hem Ukrayna'ya hem Rusya'ya çağrımız, bir an evvel ateşler kesilsin, gerek Ukrayna gerek Rusya burada dünya sulhuna güzel bir katkı yapsın." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı, "Ukrayna'yı Avrupa Birliği'ne alma çabalarını takdirle karşılıyoruz. Fakat bu AB mensuplarına ben diyorum ki acaba bizi ne için AB'ye hala almıyorsunuz. Ukrayna'ya ilişkin olarak gösterdiğiniz hassasiyeti bizim için de gösterin. Türkiye'yi gündeme almak için illa birilerinin bize saldırması mı gerekiyor?" dedi. 

Kosova'da FETÖ ile mücadele hususuna değinen Erdoğan, "251 yurttaşımızı alçak bir şekilde katleden, demokrasimize kasteden terör örgütünün Kosova'daki varlığının sona erdirilmesi büyük önem taşıyor." sözlerini sarf etti.

Erdoğan, Kosova'nın NATO'ya üyeliği hususunda da "Kosova için gereken tüm adımları atarız, bir NATO üyesi olarak Kosova'yı tanırız. Biz her daim NATO'nun genişlemesini savunduk. Dünya barışı için NATO daha da büyümelidir." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye hep arkamızda oldu"

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, ülkemiz ile olan ilişkilerinin şu ana dek çok iyi olduğunu, bundan sonraki süreçte de iyi olması için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Türkiye kurumlarına ve halkına Kosova'ya verdikleri sonsuz destek için teşekkürlerini ileten Osmani, "Aramızdaki iyi ilişkileri daha çok beşeri ve ekonomik hususlarda daha da geliştireceğiz. Uluslararası camiada sesimizin çıkmasına izin vermediler. Türkiye ve Sayın Erdoğan bize bu hususta her daim yardımcı olmuştur." dedi. 

Ülkelerini ilk tanıyan devletlerden birinin de Türkiye olduğunu anımsatan Osmani, ülkemizin her daim yanlarında olduğunu, iletişim kapılarını sonuna kadar açtığını ve dünyanın farklı devletlerinin Kosova'yı tanıması amacıyla çok çalıştığını kaydederek, "Ukrayna'daki son gelişmeler gösteriyor ki Kosova derhal NATO'ya dahil olmalıdır. Türkiye'nin NATO içerisindeki rolü çok önemlidir. NATO hususunda da verdiği destekten dolayı Sayın Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu. 

Osmani, müttefiklerinin hiçbir zaman kendilerini tek başına bırakmadığını ifade ederek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Özellikle Türkiye hiçbir zaman Kosova'ya sırtını dönmedi. Aramızdaki iş birliğinin daha da gelişeceğine olan inancım tam."

Yorumlar (0)