Spor yapmanın teknolojik yolunu arayanlara... En iyi uygulamalar...

Evlerde kalmakla beraber spor alışkanlığımızın da değiştiği bu dönemde spor salonlarından biraz uzaklaşmak isteyen kullanıcılar için akıllı telefonlardaki en iyi 5 spor uygulamasını sizler için derledik.

SPOR 01.03.2022, 21:48 02.03.2022, 17:48
Spor yapmanın teknolojik yolunu arayanlara... En iyi uygulamalar...

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsle birlikte yaşam koşullarımızda birçok şey değişti. En köklü değişiklik evlere kapanmamızda oldu. Uzun bir dönem boyunca dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de virüs bulaşının azalması için bakanlık tarafından açıklanan tedbirlerle evlere kapandık. Kademeli olarak normalleşme sürecine girdik ve virüsle ilk tanışmamızdan bu yana tam 2 yılı geride bıraktık.

Değişen sosyal alışkanlıklarımız ve evlere kapanma sürecinde çok fazla hareketsiz kaldık. Evlerde olmanın birçok yönden artı özellikleri de oldu ancak hareketsizlik metabolizması daha da yavaş olan kişileri kötü etkiledi ve sağlık sorunlarına sebep olabilecek kilo problemiyle geri döndü.

Evlerde spor yapmak pandemide kilolarla mücadele konusunda kısmen yararlı oldu. Burada da insanların yardımına teknoloji koştu. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte spor için motivasyon kazanmayı sağlayacak kişisel destek veren uygulamaların sayısı arttı. Bu yazımızda spor yapmayı hayatının bir parçası haline getirmiş kişiler veya spor alışkanlığı kazanmak isteyen kişiler için yardımcı beğenilen spor/fitness, sağlıklı yaşam programlarını sizlerle paylaşacağız.

1- MyFitnessPal

Sağlıklı yaşama merhaba demek ve kilo verme hızını kolaylaştırmak için atılması gerekli olan adımlardan ilki tabi ki de sağlıklı bir diyet programının oluşturulmasıdır. Bunu yapabilmek için de düzgün ve sağlıklı kalori alımının bilinmesi gerekmektedir.

MyFitnessPal uygulamasıyla birlikte veritabanına dahil toplamda 6 milyonun üzerinde yiyecek bulunuyor ve sürekli olarak da yeni yiyecekler sisteme dahil ediliyor. Programı indirmenizin ardından yemek istediğiniz yiyeceğin kalori miktarını görüp sağlıklı kaloriyle dengeli bir beslenme programınızı hazırlayabilirsiniz.

Uygulama içerisindeki satın alımlarla kullanıcılar ek özelliklere kavuşabiliyorlar. Uygulama hem iOS hem de Android için marketten erişilebiliyor.

2- Nike Training Club: Spor Planı

Nike Training Club uygulamasıyla birlikte kullanıcıların sertifikalı eğitmenler ile sporculara ulaşabilmesini kolaylaştırıyor ve spor programlarını hazırlayabilmesinin önünü açıyor.

Programın fonksiyonlarıyla spor salonuna, eve veya dışarıya özel çok sayıda antrenman programı veya egzersizi seçilebiliyor ve kolay ve güçlü takip mekanizmasıyla sporla iç içe olmak isteyenler için güçlü bir motivasyon sağlıyor.

Spor yapmanın her türden her şekilden ve her süreden halinin görülebildiği programda ister ekipmansız ister ekipmanla spor programları planlaması yapılabiliyor.

Ayrıca uyku, güç toplama gibi verilerle sağlık hedeflerine de ulaşmak konusunda program yardımcı oluyor. Yalnızca Android markette 10 milyonun üzerinde indirmeye ulaşan programı iOS ve Android market üzerinden indirebiliyorsunuz.

3- Adidas Training by Runtastic

Adidas Training by Runtastic de mobil uygulaması aracılığıyla spor yapmak isteyen fakat nereden başlayacağını bilmeyen kullanıcıların imdadına yetişiyor. Başlangıç seviyesinden uzmanlık seviyesine dek birçok egzersiz programı sistemde yer alıyor.

Herhangi bir spor aleti kullanmaksızın 7 ila 45 dakika arasında yapılabilecek 180’in üzerindeki antrenman programıyla uzman eğitmenlerin hazırladığı videolarla uygulama eş zamanlı olarak kullanılabiliyor. Spor yapmayı seven veya spor hayatını düzene sokmak isteyen kullanıcılar program ile kişiselleştirilmiş antrenman programlarını hazırlayarak programlarını bitirdiklerinde kendileriyle gurur duyup motivasyonlarını arttırabiliyor.

4- Freeletics

Freeletics de kapsamlı kişisel bir eğitim programı. Vücut Ağırlığı Egzersizleri, GIM, Koşu ve Beslenme, Eğitim gibi platformlar üzerine kurulu ve bunlarla beraber egzersiz eğitimlerini kullanıcılarla buluşturuyor.

Mümkün olan en kısa zamanda bitirmeniz gereken burpe’ler, sıçrama boğaz, yayılımlar, sprintler ve pull up-lar gibi eğer vücut ağırlığı taşıyan hamleleri kullanacaksınız haftalık beslenme planları ve egzersizler arasında formunuzu korumanıza yardımcı oluyor ve en üst düzeyde koçluk hizmetiyle kullanıcılarına destek veriyor.

Program iOS ve Android için uygulama mağazasıdan erişilebiliyor.

5- Sworkit

Son uygulamamız ise Sworkit. Sworkit uygulaması “No GYM, No Excuse” mottosuyla yola çıkmış. Programa kullanıcıları 5 dakika ile 1 saat arasında hangi tür egzersizi yapmak istiyorlarsa (kuvvet egzersizi, yoga, kardiyo, gerinme vb.) söylüyorlar ve uygulamada istenen programı oluşturuyor.

Seçilen yükseltmelerle birlikte odaklanmak istenilen alanlar daha da özelleştirilebiliyor.

Uygulama, uygulama içi satın alımlar sunarak kullanıcılarına hedeflerini kişiselleştirebilmesini ve yükseltme yapabilmesine ilişkin imkan veriyor.

Yalnızca Android markette 5 milyonun üzerinde yükleme sayısına ulaşan bu uygulamaya iOS için de marketten erişmek mümkün oluyor.

HABERNEDİYOR.COM / SEZGİN İLHAN ÖZEL HABER

Yorumlar (0)