Erdoğan: “Batılılar Müslümanları terörist olarak görüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nda konuşma yaptı: “Batılılar Müslümanlara yönelik şiddeti İslamofobi olarak yumuşatsa da bu İslam düşmanlığıdır.”. 

GÜNDEM 25.05.2021, 16:42 26.05.2021, 15:40
Erdoğan: “Batılılar Müslümanları terörist olarak görüyor"

1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’nın İslam düşmanlığı ve bunu İslamofobi olarak nitelendirmesi hakkında konuştu: “Başta Batı ülkeleri olmak üzere birçok yerde İslam düşmanlığı hızlı şekilde yayılıyor. Bunun son örneklerinden biri de Avusturya başbakanlık binasına İsrail bayrağını koymaktır. Bu düşmanlığı nereye vardığını görmek bu şekilde mümkündür. İslam düşmanlığının sebep olduğu acıların sayısız örneği, yakın tarihte mevcuttur.”



İslam düşmanlığı yarışına girdiler

“Batı ülkeleri, İslam düşmanlığı yarışına girmiştir. Bu düşmanlık, kamu otoriterlidir. İslam dininin simgelerine yönelik saldırılar, devlet tarafından desteklenir hale gelmiştir. Batı ülkelerindeki İslam düşmanı ve ırkçı saldırılar yüzde 250 artarken bu saldırılardan hayatını kaybedenlerin sayısı da yüzde 70 artmıştır. “



“Müslümanları hedef tahtasına oturtuyorlar”

“İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi soykırımı hakkında ayrı bir parantez açanlar ve Yahudi düşmanı olanlar şimdi Yahudi düşmanlığı mahcubiyetlerinden kaçarak uzaklaşıyor ve Müslümanları hedef tahtasına oturtuyorlar. Batılılar, Müslümanlara yönelik saldırılar için ’İslamofobi’ diyorlar fakat bu aslında İslam düşmanlığıdır. Batılı medya organlarını takip edenler, o ülkelerde Müslümanların terörist olarak; İslam’ın da terör kaynağı olarak görüldüğünü bilirler. İslam düşmanlığı küresel bir tehdit ve bunu herkese anlatmalıyız.” 

Yorumlar (0)