İstanbul'un göbeğinde yaşanan korkunç cinayet kamerada

Eminönü'nde ruh sağlığı bozuk olduğu öne sürülen bir şahıs, sahilde oturan inşaat işçisi Ahmet Uzun'u denize atarak öldürdü. Dehşet anları kameraya yansıdı.

YAŞAM 25.05.2021, 16:57 26.05.2021, 15:39
İstanbul'un göbeğinde yaşanan korkunç cinayet kamerada

Geçen Nisan ayında Eminönü Şehir Hatları Eminönü Vapur İskelesi’nde yaşanan olayda katil zanlısının, cinayet olayından birkaç saniye önce aynı bölgede küçük bir kız çocuğunu da denize atmaya çalıştığı kamera görüntülerine yansıdı. 

Çocuğun çırpınışlarını görüp vazgeçti

Nisan ayında yaşanan olayda, iddiaya göre akli dengesi bozuk olan Serkan A. isimli zanlı, sahilde kucağına aldığı bir kız çocuğunu denize atmaya çalıştı. Kız çocuğunun çırpınışlarını gören ve vazgeçen zanlı, bu defa sahilde oturup kendisini izleyen inşaat işçisi 38 yaşındaki Ahmet Uzun'a yöneldi. Uzun'a önce yumruk atan zanlı Serkan A., daha sonra onu iterek denize düşmesini sağladı. Kafasını betona çarptıktan sonra denize düşen Ahmet Uzun, yaşamını yitirdi.

İstanbul'un göbeğinde yaşanan ve görenleri dehşete düşüren cinayet, çevrede bulunan kameralara da saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde zanlı Serkan A., ilk başta kucağına aldığı küçük bir kız çocuğunu havaya kaldırarak denize atmaya çalışıyor. 

Tanımadığı bir kız çocuğunu ‘şakalaşıyorum’ diyerek omuzlarına alan Serkan A., daha sonra kıyıya doğru hareket ediyor. Tedirgin olan kız çocuğunun, zanlının elinden bir çırpıda kurtulduğu görülürken zanlı Serkan A., bir süre sonra deniz kenarında oturan Ahmet Uzun’un yanına ilerliyor. Sahil kenarında oturan Ahmet Uzun’a önce yumruk atan zanlı, ardından onu iterek denize atıyor. Kafasını kıyıdaki betona çarpıp denize düşen talihsiz adam hayatını kaybetti. 

Katil zanlısı bölgeden ayrıldı, çevredekiler seyretti

Bu esnada katil zanlısı ile beraber çevredekilerin de olaya tanık olduğu görülürken olayın yaşandığı bölgeye birkaç metre uzaklıkta bulunan iki kişiden oluşan bir müzik grubu da görüntülere takılıyor. Bu esnada zanlı Serkan A., bir anda sahilden uzaklaşarak izini kaybettirmeye çalışıyor. 

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, olayın görgü tanıklarına başvurarak, olayda hayatını kaybeden Ahmet Uzun'un, zihinsel engelli olduğu iddia edilen Serkan A. tarafından ayaklarından denize itildiği bilgisini elde etti. Güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte görgü tanıklarının ifadelerini karşılaştıran emniyet ekipleri, kısa bir süre içinde faili yakalayarak gözaltına aldı. 

Ahmet Uzun’u, ayaklarından tutarak denize atan ve feci bir biçimde ölümüne sebep olan katil zanlısı Serkan A., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)