Erdoğan: Askerimiz fedakarca çalışma yürüttü

Erdoğan, "Her ne denli birileri fitne çıkarmak için devamlı olarak zırvalayıp dursa da biz, askerlerin deprem bölgesinde fedakarca yaptığı faaliyetleri çok iyi biliyoruz." dedi.

GÜNDEM 28.03.2023, 22:24
Erdoğan: Askerimiz fedakarca çalışma yürüttü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan'daki TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) İnsani Yardım Tugay Komutanlığı'nda askerlerle iftarda uluştu. 


"Çok sayıda canımızı kurtardınız"

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Diğer muvazzaflarla beraber uzman ve sözleşmeli kadrosundaki askerlerin milletimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerle gurur duyuyoruz. Ordumuz, terörle mücadeleden hudut güvenliğine, insani yardım çalışmalarından uluslararası misyonlara değin çok geniş bir alanda ortaya koyduğu başarılarla destan yazıyor. 22 yıl evvel kurulan TSK İnsani Yardım Tugayı da kendi sorumlulukları çerçevesindeki faaliyetleriyle bu destanın en önemli parçalarından biridir. Son olarak, 6 Şubat'taki depremlerden yalnızca üç saat içerisinde afet bölgesine hareket için hazır duruma gelen TSK İnsani Yardım Tugayı'na bağlı doğal afetler arama ve kurtarma taburu çok sayıda canımızı yıkıntının altından kurtarmıştır. Ayrıca bölgede yer alan askeri birliklerle diğer bölgelerden görevlendirilen askeri birliklerin de deprem faaliyetlerine çok büyük katkısı olmuştur. Her ne denli birileri fitne çıkarmak için devamlı olarak zırvalayıp dursa da biz, askerlerin deprem bölgesinde fedakarca yaptığı faaliyetleri çok iyi biliyoruz.



"Tehditleri kaynağında yok edecek kuvvete kavuştuk"

Ordunun eğitimli insan gücünde ve savunma sanayisinde yakaladığı ilerlemeler sayesinde tüm tehditleri kaynağında yok edecek kuvvete kavuştuk. İlerleyen günlerde Allah'ın izniyle bu kuvvetimizi, denizde, havada ve karada daha da artıracak muhtelif projelerle vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Geldiğimiz düzey, tabii ki çok önemli fakat henüz bizi asıl amaçlarımıza ulaştıracak noktada değiliz. Büyük kaynaklar ayırarak, emekler vererek sürdürdüğümüz mücadele bayrağını burçlara dikmek için az kaldı. Kararlılıkla, özenle, dikkatle sürdürdüğümüz savunma sanayi projelerini ekonomik ve siyasi kuvvetimizin tamamlayıcısı durumuna getirme aşamasındayız. Bunu da başardığımızda inşallah bu milletin ve ülkenin önünde yalnızca slogan olarak değil gerçek anlamda bir 'Türkiye Yüzyılı' başlıyor olacaktır. Kardeşliğimize, beraberliğimize ve birliğimize sahip çıkarak Allah'ın izniyle o günleri de göreceğiz. Bir defa daha ramazan-ı şerifinizi kutluyorum. Depremlerde ve diğer doğal afetlerde, insani krizlerde ortaya koyduğunuz kahramanlıklar için sizleri bir kez daha kutluyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bütün şehitlerimizi Allah sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimize komşu eylesin."

Yorumlar (0)