EGM polis alımı yapacak: İşte ayrıntılar…

Birçok kişinin merakla beklediği açıklama Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımı gerçekleştirecek. Peki, polis alımı başvuru şartları neler, nereden başvuru yapılır? İşte detaylar…

GÜNDEM 29.01.2023, 09:54 29.01.2023, 10:01
EGM polis alımı yapacak: İşte ayrıntılar…

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak polis alımları ile ilgili ayrıntılar araştırılmaya başlandı. Birçok kişinin merakla beklediği polis alımı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” içinde yeni kadro açıldığı belirtildi. Bu kadrolarda, 9 bin polis memuru taşrada, bin kişi ise merkezde görev alacak.

Polis alımları ne zaman?

Resmi Gazete'de "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imzanın sonrasında yayımlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatına 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı, 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı ve 1000 polis memuru, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez teşkilatına 1 şube müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına 9000 polis memuru, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatına ise 16 şube müdürü ve 3 daire başkanı alımı sağlanacak. Öte yandan kurumun resmi internet sitesinde henüz net bir tarih paylaşılmadı.

Polis alım şartları neler?

Birçok kişi polis alımı için şartları merak ediyor. Geçtiğimiz sene polis alımlarında adaylar için belirlenen şartlar POMEM’in resmi internet sitesinde paylaşılmıştı. Şartlara ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar (0)