'Ege'nin Maldivleri' Kalem Adası satışa çıktı

'Ege'nin Maldivleri' olarak adlandırılan Kalem Adası, 400 milyon liraya satışa çıkarıldı. Adanın satışı hususunda bilgi veren Evrim Kırmızıtaş Başaran, ”Konumu itibarıyla Kalem Adası yaz-kış demeden tüm teknelerin liman aldığı ve uzun süre kalarak denizden faydalandıkları, karaya çıktıkları bir lokasyon. Ada çevresindeki masmavi turkuaz rengi başka hiçbir yerde yok. Halihazırda bir Türk müşteri bulduk. Adamız için belirlediğimiz meblağ 400 milyon lira.” dedi.

GÜNDEM 27.02.2021, 23:26 28.02.2021, 18:02
'Ege'nin Maldivleri' Kalem Adası satışa çıktı

İzmir'e bağlı Dikili ilçesinde bulunan Bademli köyüne yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki saklı cennet Kalem Adası, 400 milyon liraya satışa çıkarıldı. Turkuaz mavisi suları ile 'Ege'nin Maldivleri' olarak adlandırılan Kalem Adası’sının altında jeotermal su kaynağı olduğu da biliniyor. 459 dönüm büyüklüğündeki Kalem Adası'nın 258 dönümü, 400 milyon liraya satışa sunuldu.

“M.Ö. 500'e dayanıyor”

Bahse konu adanın altında jeotermal su olduğunu belirten Evrim Kırmızıtaş Başaran, ”Adamız ilk defa satışa sunuluyor. Bu aslında oldukça heyecan verici bir durum. Güneyden kuzeye 1,5 kilometrelik bir uzunluğu var. Altında jeotermal kaynak bulunuyor, suyun sıcaklığı 67 derece. Adamızın geçmişi M.Ö. 500'lü yıllara dayanıyor. Tarihte bu bölgede 200'ün üstünde geminin battığından bahsediliyor. Bu turkuaz rengi başka hiçbir yerde yok." dedi.

“Alıcı çıktı”

Ada için belirlenen fiyatın 400 milyon lira olduğunu dile getiren Başaran, “Konumu itibarıyla Kalem Adası yaz-kış demeden tüm teknelerin liman aldığı ve uzun süre kalarak denizden faydalandıkları, karaya çıktıkları bir lokasyon. Ada çevresindeki masmavi turkuaz rengi başka hiçbir yerde yok. Halihazırda bir Türk müşteri bulduk. Adamız için belirlediğimiz meblağ 400 milyon lira.” ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)