Diyarbakır’da narko-terör operasyonu: 1 ton esrar yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da PKK'ya yönelik 1165 personelin katılımı ile Eren Abluka-15 Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik narko-terör operasyonu başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlenen operasyonda 1 ton esrar ile 2 milyon 144 bin kök kenevirin ekipler tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 09.06.2022, 09:48 09.06.2022, 12:28
Diyarbakır’da narko-terör operasyonu: 1 ton esrar yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’da düzenlediği operasyonu yaptığı açıklama ile duyurdu. Bakanlık, "PKK terör örgütü ve üyelerini ülke gündeminden çıkarmak ve ayrıca bölgede barındığı tespit edilen teröristleri etkisiz duruma getirmek maksadı ile Diyarbakır’da ‘EREN ABLUKA-15 (DİYARBAKIRYALAZA/BAĞLAN) J.UZM. ÇVŞ. MEHMET ÇELİK’ narko-terör operasyonu başlatılmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Operasyona 1165 personel katıldı

Diyarbakır’da düzenlenen narko-terör operasyonunda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndan; Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando Operasyon (JOPER), Jandarma Komando ile Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan toplam 1165 personel ve 75 operasyonel tim görev aldı.

Operasyonun ilk gününde 1 ton esrar 2 milyon kök kenevir yakalandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Bağlan ile Yalaza Mahalleleri kırsalında, ağaçlık ve çalılık alana gizlenen 136 nokta ekipler tarından tespit edildi. Noktalara düzenlenen arama çalışmaları sonucunda;

-2.144.570 kök kenevir bitkisi

-989kg toz esrar,

-62 kg kubar esrar,

-3 adet AK-47 piyade tüfeği,

-El yapımı patlayıcı yapımında kullanılan toplam 20 kg kadar amonyum nitrat ele geçirildi.

Eren Abluka Operasyonları devam ediyor

Operasyonlar kapsamında açıklama yapan bakanlık, ‘‘Yurt içinde terör örgütünün ve üyelerini tamamen ortadan kaldırılmasına ilişkin yürütülen EREN ABLUKA OPERASYONLARI, milletimizin desteği ile kararlı, inançlı ve başarılı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)