AFAD'ın merkez teşkilatı yeniden yapılandırıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez teşkilatının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmî Gazete'de yayımlandı. Belirli daire başkanlıkları genel müdürlüğe dönüştürülürken taşra ve taşra teşkilatı adına 544 yeni kadro ihdas edildi.

GÜNDEM 09.06.2022, 09:51 09.06.2022, 16:09
AFAD'ın merkez teşkilatı yeniden yapılandırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"nde AFAD'ın merkez teşkilatı yeni baştan yapılandırıldı. Konu ile ilgili kararname Resmî Gazete’de yayınlandı.

Daireler genel müdürlüğe dönüştürüldü

Başkanlığın merkez birliğinde bulunan daire başkanlıkları genel müdürlüğe dönüştürülerek, Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü kuruldu.

Kadrolarda değişikliğe gidildi

Merkez teşkilatındaki 12 daire başkanı, 1 başkan yardımcısı, 4 genel müdür ve 1 başkan yardımcısı kadrosu iptal edildi. Denetim ve Rehber Başkanlığı ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının yanında 22 daire başkanlığı kadrolarında aralarında bulunduğu çeşitli unvanlarda 249 yeni kadro ihdası gerçekleştirildi.

Taşra teşkilatına ise 85 il müdür yardımcısı, 75 il afet ve acil durum uzman yardımcısı ve 135 il afet ve acil durum uzmanı kadrolarından meydana gelen toplamda 295 kadro ihdası yapıldı.

Lüzumu olması durumunda AFAD Başkanı kadrosunun bir vali kadrosu ile tebdil olabileceğine ilişkin düzenlemenin de bulunduğu kararname ile Başkanlık çatısında Afet Araştırmaları Merkezi kuruldu.

Yorumlar (0)