Diyarbakır’da engelli çocuğun üzerinde sigara söndürüldü! Anne ve baba birbirini suçladı

Diyarbakır’da bir kadın boşandığı eşiyle çocuklarını ara ara görüştürüyordu. Babasıyla bir araya gelen ve eve geri dönen oğlunda bir değişiklik fark eden anne, gördükleri karşısında şok oldu. Oğlunun üzerinde sigara yanıklarını gören anne babayı suçladı. Ancak eski eş suçlamaları kabul etmedi.

GÜNDEM 26.07.2022, 14:39
Diyarbakır’da engelli çocuğun üzerinde sigara söndürüldü! Anne ve baba birbirini suçladı

Diyarbakır'da hayatını sürdüren ve 2017 senesinde eşinden ayrılan D.K., mahkeme tarafından verilen kararla çocuklarının velayetini kendi üzerine aldı. Mahkeme yetkilileri, “kişisel ilişki” kararı sonrasında çocukların babalarıyla görüşmesi yönünde karar verdi. İkisi engelli olmak üzere üç çocuğuyla beraber hayatını sürdüren anne D.K., 9 yaşında olan işitme engelli oğlu İbrahim O.'yu babasının yanında bıraktı.

Sigara izlerini gördü, şok oldu

Oğlunun yanına geri geldiğinde farklı davrandığını fark eden anne, çocuğunun vücudunda sigara yanık izlerini gördü. Oğlu ile konuşan anne bu durum üzerine eski eşinin çocuğuna şiddet gösterdiğini iddia etti. Baba M.S.O. ise kendisine söylenenleri kabul etmeyerek, çocuğuna bu şiddeti annesinin gösterdiğini öne sürdü.

Çocuk, “Babam yaptı” dedi

Yaşanan olay ile ilgili açıklama yapan anne D.K., “Saat 17.00 sularında eski eşim aradı. Bana, ‘Çocuk sana geldi’ dedi. Benim bir büyük çocuğum daha var. O da babasındaydı. Bir hafta kadar oradaydı, devamlı babasından kaçıyordu. Ben büyüğü zannetmiştim. Bir baktım, İbrahim gelmiş. Bir anda ağlamaya başladı. ‘Ben babama gitmem, beni geri babama gönderme. Babam bana şiddet gösteriyor’ dedi. Bunu görünce çocuğu hızla aldım ve polise götürdüm. Daha sonra darp raporu istedik. Bu sigara yanıklarının kim tarafından yapıldığını sorduk. Bize ‘Babam yaptı’ dedi. Sigara sönüklerini ilkin fark edemedim. Üzerinde tişört vardı. Darp raporu alırken de Doktor üstünü tamamıyla çıkarmadık. Belli bir oranda çıkarttık. Daha sonra eve götürdüm, duşunu aldırdım. Bir de baktım ki vücudunda izler var. Neye uğradığımı şaşırdım. ‘Ne oldu’ dedim. Oğlum da ‘Babam üzerimde sigara söndürdü’ diye cevap verdi” ifadelerinde bulundu.

Baba cevap verdi, “Davayı kazanmak için çabalıyor”

Edinilen bilgilere göre, eski eş M.S.O ise oğlunun üzerinde sigara izlerinden haberinin olmadığını iddia etti. M.S.O tarafından yapılan açıklamada, “Tam olarak hatırlamıyorum, galiba üç gün öncesi olması lazım. İbrahim annesi tarafından benden zorla alıkonuldu. Eve geri götürüldükten hemen sonra bu çocuk rapor almak için hastaneye götürülüyor. Daha sonra raporlar alınıyor ve bedeninde herhangi bir sigara izi de bulunmuyordu. Sigara söndürme gibi bir şey varsa annesi yapmıştır. Mehmet ve İbrahim isimli iki çocuğumuz daha var onlarda benim yanımdalar. Mehmet iki senedir annesinin yanına gitmek istemiyordu. Zaten annesi de almıyordu. Şimdi de İbrahim’i geri istemesinin sebebi de şu, çocuk benim yanımda durduğu için kendisine verilen bakıcı ödeneğini için başvuruda bulundum ve iptal ettirdim. Kendisi yeniden bu bakıcı ödemesini almak istiyor. Bu yüzden böyle yollar seçiyor. Bunun yanı sıra tekrar bir velayet davasında bulundum. Velayet davasını kazanmak adına her türlü yolu kullanıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)