Diyarbakır ailelerinin evlat nöbeti 1150'nci gününde

Dağa zorla götürülen evlatları için HDP il binasının önünden ayrılmayan ve oturma eylemlerine kararlılıkla devam eden Diyarbakır anneleri, çocuklarına dönmeleri için çağrıda bulunuyor.

GÜNDEM 26.10.2022, 15:50 27.10.2022, 08:07
Diyarbakır ailelerinin evlat nöbeti 1150'nci gününde

Çocuklarının dağa götürülmesinden dolayı HDP'yi sorumlu bulan ailelerin 3 Eylül 2019 senesinde başlattığı oturma eylemi, 1150'nci gününe girdi. Birçok ilden bölgeye gelen üzüntülü aileler, bir an önce çocuklarının kendilerine dönmesini istiyor. Aileler eylemlerini kararlılıkla devam ettireceklerini dile getiriyor.

Tek istek, ortak kararlar

Kocaeli'den 8 sene kadar önce teröristler tarafından kaçırılan oğlu Eren adına oturma eyleminde bulunan anne Fadime Aksu, uzunca bir süredir oğlundan hiçbir şekilde haber alamadığını ifade etti.

Çocuğu ile bir araya gelene kadar mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyleyen Aksu, "Bu durumdan olukça fazla rahatsızım. Yavrum buradan sana sesleniyorum, lütfen dön ve gel. Arkadaşlarınla birlikte çık gel oğlum, ne olursun çık gel. Seni almadan Diyarbakır'dan geri dönmem." ifadelerini kullandı.

“Sana yalvarıyorum”

Şanlıurfa'dan oğlu İsa adına gelen ve eylemlerde bulunan baba Abdulkadir Eslek de evladını almadan bu eylemden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Eslek, "HDP'den evladımı geri istiyorum. Senelerdir oğlumdan hiçbir şekilde haber alamıyorum. Evladım İsa'yı özlemle bekliyoruz. Sesimi duyuyorsan, oğlum kardeşlerinin arasına geri dön. Sana buradan yalvarıyorum. Arkadaşlarınızla beraber dönün. Hep beraber gelin çektiğimiz bu hasretliği bitirin." diye konuştu.

Yorumlar (0)