Google'dan, Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına kötü haber: Bir devrin sonu!

Hemen hemen bütün internet kullanıcılarının kullandığı tarayıcılardan biri olan Google Chrome, Windows'un eski sürümleriyle ilgili ilginç bir karara imza attı. Artık Chrome tarafından bu sürümler desteklenmeyecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2022, 16:01 27.10.2022, 17:53
Google'dan, Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına kötü haber: Bir devrin sonu!

Milyonlarca kullanıcının tercih ettiği internet tarayıcısı Google tarafından yapılan paylaşıma göre, Windows 7 ve Windows 8.1 sürümlerini kullananlar, artık güvenlik ve sürüm güncellemesi almayacak.

Windows 7 ve 8.1’de Chrome güncellemesi olmayacak

Teknoloji devi Google, 2023’ün başından bu yana kademeli olarak Windows 7 ve Windows 8.1’den ayrılacağını duyurdu.

Microsoft'un efsanesi bu iki işletim sistemi, önümüzdeki seneden bu yana Google Chrome güncellemesi almayacak ve bu Windows sistemlerini kullanan pek çok kişi başka bir tarayıcı kullanacak.

Windows 7 ve 8.1 sürümlerini kullanan kişiler, Chrome'un bu güncellemesinin ardından eski sürümlerini kullanmaya devam edebilecek fakat Chrome'un yeni özellikler ve güvenlik güncellemelerini yükleyemeyecek.

7 Şubat’ta erişime açılacağı belirtilen Chrome 110 ile her iki işletim sisteminden de destek kesilecek.

Windows 10-11 kullanıcıları için bir problem yok

Google, Chrome’un duyuru sayfasında yalnızca Windows 10 veya Windows 11’in güncelleme almaya devam edeceğini kaydetti. Bu, en yeni özelliklerin ve güvenlik yamalarının yalnızca iki işletim sistemine verileceği manasına geliyor.

10 Ocak’tan sonra Google Chrome desteği son bulacak. Bu kararın, Microsoft’un Windows 7 ve Windows 8.1 için genişletilmiş desteğine son vermesiyle aynı güne denk geldiği belirtiliyor.

Alternatif tarayıcılara geçilebilir

Google’dan yapılacak bu hamlenin ardından birçok eski kullanıcı arkada bırakılacak. Bilgisayarı Windows 10 ya da Windows 11 desteklemeyenler, henüz Windows 7 veya 8.1 kullananlar Chrome alternatifi tarayıcılara geçebilir.

Yorumlar (0)