Diyanet-Sen'den Sezen Aksu'ya sert tepki: 'Haddi değil'

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, söz yazarı ve sanatçı Sezen Aksu’nun son parçası “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısında geçen “O cahil Havva ile Adem’e” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.  

GÜNDEM 17.01.2022, 12:23 18.01.2022, 09:19
Diyanet-Sen'den Sezen Aksu'ya sert tepki: 'Haddi değil'

Sanatçıların halkın değerleri çerçevesinde duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Sezen Aksu’ya tepki gösterdi.

‘Havva ve Adem’ sözlerine tepki

“Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” şeklindeki sözlere tepki gösteren Arvas, Hazreti Havva ve Adem’in, sadece Müslümanların değil tüm kutsal dinlerin değeri olduğuna dikkat çekti ve “İlk peygamber Hazreti Adem’e cahil demek hiç kimsenin haddi değildir. Halkın kutsal değerlerini aşağılayan bu ifadeler sebebiyle genel merkezimizce gerekli girişimlerde bulunacağımızı belirtiyoruz” sözlerini kullandı.

“Suç duyurusunda bulunacağız”

Sosyal paylaşım platformu, film, şarkı veya kitap, her ne olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın ifade ve düşünce özgürlüğü bahanesiyle Müslümanların kutsal değerlerine, peygamber ve dine karşı aşağılayıcı sözler kullanmanın, kabul edilemez bir şey olduğuna vurgu yapan Arvas, “Sendika olarak, halkın kutsal değerlerini aşağılayan Sezen Aksu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Hazreti Havva ve Hazreti Adem tüm kutsal dinlerin ortak değeridir. Onlara karşı ‘cahil’ yakıştırması, dini sembol ve değerleri olanların böyle aşağılanması, bir sanatçıya yakışmamıştır. İfadelerinizle kast ettiğiniz genel anlamda insanın cahilliğine vurgu olabilir fakat bunu, bütün kutsal dinlerin değeri Hazreti Havva ve Adem üzerinden yaparsanız, ne sendika ne de halkımız buna müsamaha gösteremeyiz. Hemen halkımızdan özür dilemenizi ve gerekli açıklamayı yapmanızı bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)