Dışişleri’nden Yunanistan’a 19 Mayıs tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, bugün Yunanistan’da düzenlenen bazı etkinlikler hakkında yaptığı açıklamalarda Yunanistan’ın gerçekleri çarpıttığını ifade ederek iki ülke arasında barışık sağlanması yönünde çağrıda bulunuldu. 

GÜNDEM 19.05.2022, 14:27 20.05.2022, 14:00
Dışişleri’nden Yunanistan’a 19 Mayıs tepkisi

Yunanistan’da bugün düzenlenen bazı etkinlikler hakkında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan uyarı niteliğinde açıklama yayınlandı. Yunanistan resmi makamlarının “mesnetsiz Pontus iddiaları” hakkında yıldönümü bahanesiyle tarihi çarpıtan açıklamalar yaptığını ifade eden Dışişleri Bakanlığı, yapılan tüm çarpıtmaları reddettiklerini dile getirdi. 



“Türkiye karşıtı lobiler, kamuoyunu aldatmaktadır”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından kaydedilen açıklama şu şekildeydi: “Yunan makamlarının tarihi çarpıtma çabalarını görmek üzücüdür. Ülkemize karşı lobiler, bu gibi çarpık iddialarla kamuoyunu aldatmaya çalışmaktadır. Genç nesilleri yanlış mecralara yönlendirmek ve tarihten husumet çıkartmak barış çabalarına hizmet etmemektedir.”



“Yunanistan, insanlık suçlarıyla yüzleşmelidir”

“Yunanistan, gerçeklerle bağdaşmayan yapay tarih senaryoları yazmak ve bunlardan medet ummak yerine Anadolu’yu istila ve işgal girişimleri sırasında işlediği ve Lozan Barış Antlaşmasıyla da tespit edilmiş olan insanlık suçlarıyla yüzleşmelidir. Keza bu çarpık iddiaları ileri sürenler, 1821 senesindeki Tripoliçe katliamı da dahil olmak üzere başta Türklere ve diğer etnik ile dini gruplara karşı vahşet suçları işlemişlerdir. Yunanistan’ı, gerçeği çarpıtmak yerine gelecek için barış içinde olmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)