Dışişleri Bakanlığından açıklama: "İslamofobiyle mücadele sürecek"

Dışişleri Bakanlığı’nın 15 Mart “İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü” vesilesiyle yaptığı açıklamada “İslam karşıtlığıyla mücadeleyi gündemde tutma çabalarımız sürecek” ifadelerine yer verildi. 

GÜNDEM 15.03.2021, 10:43 15.03.2021, 12:26
Dışişleri Bakanlığından açıklama: "İslamofobiyle mücadele sürecek"

15 Mart “İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü” vesilesiyle  Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı. 

“İslam karşıtlığıyla mücadeleyi gündemde tutmayı sürdüreceğiz”

Yeni Zelanda’da 15 Mart 2019’de gerçekleşen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ikinci yılı geride kalırken Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin, İslam karşıtlığı ile mücadelesinin başta Birleşmiş Milletler ve uluslararası bölge ve kuruluşların gündeminde tutulması için çabaların süreceğini açıkladı.

Türkiye’nin uluslararası platformlarda İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda öncü rol üstlendiğine dikkat çekilen açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından da bu çabaların desteklendiği ve bu amaçla İslam İşbirliği Teşkilatının bünyesinde Avrupa Müslümanları Temas Grubunun kurulduğu belirtildi.

“15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü”

Yeni Zelanda’daki terör saldırısının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla o dönem Türkiye tarafından yapılan çağrı üzerine, İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı düzenlenmiş ve bu çalışmalarda İslam karşıtlığıyla mücadelede uluslararası farkındalığın artırılması konusunda çağrıda bulunulduğu hatırlatıldı. Bu kapsamda, 27-28 Kasım 2020’de Afrika’nın Niamey kentinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı 47. Dışişleri Bakanları Konseyinde; “Yeni Zelanda terör saldırısı”nın gerçekleştiği 15 Mart, “İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü" olarak ilan edilmesi konusunda karar alındığına dikkat çekildi.

Açıklamada, 17 Mart 2021’de düzenlenecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılacağı çevrim içi etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da video konferans yoluyla katılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)