Deprem soruşturmalarında son durum

Bekir Bozdağ, cumhuriyet başsavcılıkları tarafından, depremden etkilenen kentlerde resen başlatılan adli tahkikatlarda, bugüne değin hakkında adli işlem yapılan 1.219 şüpheliden 284'ünün tutuklandığını açıkladı.

GÜNDEM 16.03.2023, 20:31
Deprem soruşturmalarında son durum

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuştu.



"284 kişi tutuklandı"

Bakan Bozdağ, afet bölgelerinde cumhuriyet başsavcılıkları tarafından resen başlatılan adli tahkikatlara değindiği konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

"Resen başlatılan adli tahkikatlarda bugüne değin 1.219 zanlı hakkında adli işlem yapıldığını gördük. Bunlardan 284 zanlının tutuklandığını, 416 zanlı hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 zanlı hakkında çıkarılmış yakalama kararı olduğunu ve an itibarıyla gözaltı kararı verilmiş 95 zanlı olduğunu, ülke dışında dört zanlı bulunduğunu, 53 zanlının hayatta olmadığını görüyoruz. Bu tutuklu olan kişilerin durumuna baktığımızda 13'ünün yapı sahibi, 151'inin yapı sorumlusu, 102'sinin müteahhit, 18'inin ise yapıda değişiklik gerçekleştiren kişiler olduğunu görmekteyiz."

Bozdağ, adli soruşturmaların ve yargılama süreçlerinin, yasaların ve Anayasa'nın emrettiği usule uygun bir biçimde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)