DEAŞ'ın Türkiye emiri "planlarla" yakalandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin yakalandığını, beraberinde DEAŞ'a ait önemli planların ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 01.09.2020, 10:51 01.09.2020, 11:48
DEAŞ'ın Türkiye emiri "planlarla" yakalandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla birlikte Emniyet teşkilatı tarafından yakalandığını ve adli merciler tarafından tutuklandığını açıkladı.

süleyman soylu

Önemli gelişmeye ilişkin Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin yakalandığını ve beraberinde örgüte ait son derece önemli planların ele geçirildiğini belirterek, operasyonu gerçekleştiren Emniyet teşkilatına tebrik etti ve katkı sağlayan personele teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, delillerle birlikte adli mercilere çıkarılan DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emirinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisini de verdi.

DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin ismini açıkladı

Yakalanan DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mahmut Özden'in evinde ve diğer adreslerinde yapılan aramalarda dijital materyallere ve bilgisayarlara el konulduğunu belirtti.

DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in, geçtiğimiz hafta İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşifte bulunduğunun tespit edildiğini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklanan DEAŞ üyesine talimat veren kişi olduğunun da belirlendiğini ifade etti.

Operasyonun İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana'da gerçekleştirildiği bilgisini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun hâlâ devam ettiğini, şu anda Mahmut Özden ile bağlantılı olan ve sorguları süren DEAŞ mensuplarının bulunduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, elde edilen bilgilere göre Mahmut Özden'in Irak ve Suriye'den sürekli talimatlar aldığı ve 10-12 kişilik gruplar oluşturmak suretiyle Türkiye'de eylemler ve hareketlilik ortaya koyacağının belirlendiğini bildirdi.

Yorumlar (0)