İşte A Milli Takım'ın yeni formaları!

A Milli Takım'ın yeni formalarının tanıtımı gerçekleştirildi. 

SPOR 01.09.2020, 11:04
İşte A Milli Takım'ın yeni formaları!

A Milli Takım'ın yeni sezonda giyeceği formalar belli oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri, 2022 Dünya Kupası elemeleri ve UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Takım'ın giyeceği formalar paylaşıldı. 

Ay-Yıldızlılar, 6 Eylül günü gerçekleştirilecek olan Sırbistan karşılaşmasında beyaz dış saha formasını giyecek. Öte yandan, 3 Eylül günü düzenlenecek olan Macaristan mücadelesinde ise kırmızı iç saha formasını giyecek. 

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından yapılan açıklamada, iç ve dış saha formalarının, Ay-Yıldızlılar'ın giydiği ilk formadan ilham alınarak tasarlandığı ifade edildi.

Futbolcuların sahada üstlerinde olacak formaların yanı sıra taraftarlar için de replika formalar tasarlandı. Söz konusu formaların, plastik şişelerden yüzde 100 geri dönüştürülen polyester kumaştan oluşturulduğu bildirildi. 

Eski formalar sevilmemişti

Plastik şişelerin önce bir araya getirildiği ve temizlendiği, daha sonra yüksek kalitede iplik yapmak üzere eritildiği kaydedildi. 

Ay-Yıldızlılar'ın EURO 2016 sırasında üzerinde olan formalar sert tepki çekmişti. Örümcek ağ desenini taşıyan formalar, milli ruhu barındırmadığı gerekçesiyle ciddi bir şekilde eleştirilmişti. 

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından paylaşılan yeni sezon formaları ise oldukça beğenildi. 

Yorumlar (0)