"DEAŞ'ın ortaya çıkmasına izin vermeyiz!"

Bağdat'ta Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Irak'ın istikrarı ve barışı bizim çok önemli. Terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına izin vermeyiz." dedi.

GÜNDEM 09.01.2020, 16:10 13.01.2020, 17:51
"DEAŞ'ın ortaya çıkmasına izin vermeyiz!"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat'ta Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Irak yalnız değildir"

ABD ve İran'dan gelen mesajları olumlu karşıladıklarını belirten Çavuşoğlu, "Irak yalnız değildir. Irak ile zorlu günleri aşmak için beraber çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Irak'ın, yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz"

"Bizi evimizde hissettiren kardeşim Muhammet Ali el Hekim'e teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleşen bu ziyaretle vermek istediğimiz mesaj şudur: Irak yalnız değildir, bu zorlu günleri aşmak için birlikte çalışacağız." diyen Çavuşoğlu, "General Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el Mühendis ve beraberindekilerin ABD tarafından hedef alınması, daha sonra İran'ın ABD üslerine füze saldırısı bölgede çok ciddi gerginliğe yol açtı. Biz Türkiye olarak Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz. Herkesin Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyması gerekiyor, bu elzemdir." açıklamasını yaptı.

"DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına izin vermeyiz"

Dışişleri Bakanı, "Irak'ın istikrarı ve barışı bizim çok önemli. Terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına izin vermeyiz." dedi.

"Irak'ın bu kritik dönemde yalnız olmadığını vurguladık"

Çavuşoğlu, bugün Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile bir araya gelmişti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Irak'ın bu kritik dönemde yalnız olmadığını vurguladık. Bölgedeki gerginliği azaltmak için beraber yapabileceklerimizi değerlendirdik. Irak'ın birlik ve istikrarına verdiğimiz önemi belirttik.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'yle görüşmemizde, zorlu bir dönemden geçen kardeş Irak halkıyla dayanışmamızın ve Irak'a desteğimizin devam edeceğini belirttik. Irak'ı bölgedeki gerginlikten uzak tutabilecek adımları ele aldık."

Yorumlar (0)