"Darbecileri affedelim" demişti... Özür diledi!

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz hain darbe girişimine karışan kişilere sahip çıkılması ve onların affedilmesi gerektiğini söylemişti. Yaramış, gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı. 

GÜNDEM 17.07.2020, 17:20
"Darbecileri affedelim" demişti... Özür diledi!

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam dört sene geçti. Afyon'da darbe girişimini geri püskürtmeye çalışırken kahramanca şehit olanlar için etkinlikler gerçekleştirildi.

AKÜ (Afyon Kocatepe Üniversitesi) ve TTK (Türk Tarih Kurumu) tarafından Afyon'da da bu kapsamda bir panel düzenlendi.

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış, "15 Temmuz'u Anlamak" isimli panelde tepki çeken açıklamalarda bulundu. 

Yaramış, hain darbe girişimine karışan ve pişmanlık hisseden kişilere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, söz konusu kişilerin topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Söz konusu açıklamaların tepki çekmesi üzerine Yaramış, özür niteliğinde bir açıklama yaptı. 

Yaramış, AKÜ (Afyon Kocatepe Üniversitesi) Atatürk Kongre Merkezi'nde 14 Temmuz 2020'de düzenlenen panel sırasında kullandığı ifadelere gelen tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda hissettiğini belirtti.

"Darbecilerle her koşulda savaşılmalı"

Bütün darbeler ve darbecilere karşı, özellikle de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ihanetine karşı tavrının çok açık ve net olduğunu kaydeden Yaramış, darbecilerle uzlaşma sağlanamayacağını, onlarla yalnızca her koşulda ve her zeminde savaşılması gerektiğini ifade etti. 

"Darbeciler affedilemez"

Yaramış, darbeye dâhil olan, Türkiye'ye ve şehitlerimize ihanet eden darbecilerin affedilmelerinin söz konusu bile olamayacağına dikkat çekerek, aksinin düşünülmesinin mümkün olamayacağını belirtti.

Medyaya yansıyan ifadelerinin bağlamından koparıldığını kaydeden Yaramış, açıklamalarının Türk Tarih Kurumu'nu (TTK) değil, akademisyen olarak şahsını bağladığını aktardı.

"FETÖ ile savaşmaya devam edeceğim"

Yaramış, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yaşamı boyunca savaştığını ve bundan sonra da savaşmaya devam edeceğini kaydederek, yanlış anlaşılmalara neden olan açıklamaları nedeniyle çok üzüldüğünü ekledi.

Yorumlar (0)